|miercuri, iunie 20, 2018
  • Follow Us!

Clădirile dezafectate ale EM Berbeşti, transformate în aşezăminte sociale 

Interpelare a deputatului Aurel Vlădoiu,

Clădirile dezafectate ale EM Berbeşti, transformate în aşezăminte sociale

Zilele trecute, deputatul Aurel Vlădoiu a formulat o interpelare adresată ministrului Economiei, Adriean Videanu, prin care parlamentarul atrage atenţia asupra câtorva probleme cu care se confruntă administraţia locală din judeţul Vâlcea. „Ca urmare a restituirii către foştii proprietari a unor imobile cărora li se dăduse destinaţie socială, judeţul Vâlcea se confruntă în prezent cu o acută lipsă de spaţii în zona socială.

În demersurile întreprinse de către factorii de răspundere din judeţ în vederea depistării unor locaţii care să se preteze în a fi transformate în centre sociale au fost depistate mai multe imobile, nefolosite sau folosite într-o mică măsură, pe teritoriul comunei Copăceni. Aceste obiective se află în patrimoniul Exploatarea Minieră de Carieră Berbeşti Societatea Naţională a Lignitului Oltenia SA, Târgu Jiu, ele fiind: grup social administrativ, suprafaţă desfăşurată 2672 mp, valoare inventar 264.416 lei; bloc de intervenţii, 24 apartamente, suprafaţă desfăşurată 1149 mp, valoare inventar 12.812 lei (investiţie în curs).

De aceste investiţii sunt dependente următoarele: amenajare incintă şcoală şi acces incintă principală; amenajare incintă bloc intervenţii; centrală termică cu reţea termică şi cazan PAC; casă poartă-remiză PSI, cu o valoare totală de inventar 160.947 lei. Întrucât aceste imobile îndeplinesc deja condiţiile minime pentru a fi transformate în vederea înfiinţării unui centru rezidenţial pentru persoanele adulte aflate în dificultate, solicit urgentarea demersurilor necesare transferului acestor active în proprietatea publică a judeţului Vâlcea şi în administrarea Consiliului Judeţean Vâlcea”, se mai precizează în interpelarea deputatului Aurel Vlădoiu (P.C.)

Leave a Response