Administratorul Aldescu tăia chitanţe locatarilor, dar nu plătea către furnizori

miercuri, 11 februarie 2009

Administratorul Aldescu tăia chitanţe locatarilor, dar nu plătea către furnizori

Administratorul unei asociaţii de proprietari din Râmnicu Vâlcea este luat în vizor de oamenii legii după ce a reuşit să aducă un prejudiciu de 22.058,99 de lei. Suma a fost obţinută de-a lungul anilor de Nicolae Aldescu (48 de ani), care încasa bani de la locatari pentru plata întreţinerii, dar nu plătea facturile către furnizori, ci îi băga în propriul buzunar. În acest fel, asociaţia de proprietari are acum datorii destul de mari în ultimii ani.

Urmărit din 2005

Oamenii legii l-au urmărit pe bărbat încă din anul 2007, când un nou administrator a observat că asociaţia avea foarte multe datorii. Nicolae Aldescu a fost administrator din anul 1998 până în 2006. Bunurile materiale le-a obţinut însă mult mai târziu, începând cu 2003. Acesta încasa banii pentru întreţinere de la locatari, cărora le tăia şi chitanţe, dar apoi folosea banii în interes personal. Aldescu a acţionat nestingherit timp de trei ani, timp în care asociaţia a înregistrat datorii uriaşe către principalii furnizori.

Numai venirea unui nou administrator a reuşit la scoată la iveală „mânăriile” lui Aldescu. S-a constatat că asociaţia are datorii foarte mari la furnizorii de utilităţi, care nu se justificau în condiţiile în care locatarii îşi achitaseră, în mare parte, debitele lunare la întreţinere. Oamenii legii au reuşit luna trecută să întocmească referatul de învinuire al bărbatului care va fi trimis în judecată.

„În cursul lunii ianuarie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au propus punerea în mişcare a acţiunii penale, emiterea rechizitoriului şi sesizarea instanţei de judecată competente să judece cauza privind infracţiunea de delapidare. Acesta, în calitate de administrator al unei asociaţii de proprietari şi-a însuşit în perioada 2003-2006 fără drept o parte din încasări”, a declarat subinspectorul Diana Smărăndoiu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.

Refuză să colaboreze

Fostul administrator nu şi-a recunoscut fapta, dar nici nu a putut justifica datoriile din acea perioadă ale asociaţiei. Deşi a fost citat procedural, nu s-a prezentat pentru a afla concluziile expertizei contabile. De asemenea, acesta nu a cooperat nici cu expertul şi nici cu angajaţii primăriei pentru a rezolva problema.

Oamenii legii spun că, din cauza refuzului insistent al bărbatului de a colabora pentru elucidarea cazului misiunea instituţiilor abilitate să facă cercetarea a fost îngreunată. „Cele constatate de ancheta penală, coroborate cu atitudinea învinuitului, au dus la concluzia că acesta a folosit în interes personal suma de bani ce a constituit prejudiciul cauzei”,  mai spune Smărăndoiu.

Prejudiciu nerecuperat

Banii pe care Aldescu a reuşit să îi folosească în propriul interes nu au fost recuperaţi. Suma poate fi recuperată numai după ce instanţa îşi va spune cuvântul în acest caz. Oamenii legii mai spun că, în cazul în care bărbatul ar fi restituit suma furată s-ar fi acuzat singur de delapidare, confirmând că folosise ilegal banii asociaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe