|joi, octombrie 18, 2018
  • Follow Us!

Sonae Sierra începe construcţia a patru centre comerciale în România 

Anul acesta,

Sonae Sierra începe construcţia a patru centre comerciale în România

Operatorul de centre comerciale Sonae Sierra, înregistrat în Portugalia, care a intrat pe piaţa românească prin achiziţionarea, anul trecut a River Plazza Mall din Râmnicu Vâlcea a anunţat că în perioada 2009-2011 va începe construcţia a 1-2 centre pe an, pentru 2008 fiind programată iniţierea lucrărilor la patru astfel de proiecte. Au fost deja iniţiate lucrările de construcţie a centrului din Craiova şi urmează dezvoltarea proiectelor din Bucureşti şi Ploieşti, după primirea autorizaţiilor.

Investiţiile Sonae în România se ridică la circa 150 de milioane de euro, iar reprezentanţii organizaţiei afirmă că, pentru cele trei proiecte pe care le au deja, investiţiile vor totaliza circa 600 de milioane de euro. Pentru preluarea River Playya Mall, Sonae Sierra a investit 42 de milioane de euro.

Sonae Sierra deţine 47 de centre comerciale în Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, România şi Brazilia, cu o suprafaţă totală de închiriat de peste 1,9 milioane de metri pătraţi. Înfiinţată în 1989 în Portugalia, Sonae Sierra este deţinută în proporţii egale de companiile Sonae SGPS (Portugalia) şi Grosvenor (Marea Britanie).

Leave a Response