Verificări DNA la Ambulanţa Vâlcea

luni, 15 mai 2006

Verificări DNA la Ambulanţa Vâlcea

Ambulanţa Vâlcea a intrat în vizorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Piteşti în urma scandalului soldat cu demiterea fostului director, Virgiliu Bălăşanu. Faptul că Ambulanţa a intrat de două ori în incapacitate de a-şi plăti datoriile pentru combustibilul necesar salvărilor, iar timp de câteva zile maşinile au stat pe dreapta a alertat atât autorităţile locale, cât şi pe cele naţionale. În urma acestor aspecte directorul Ambulanţei Vâlcea, Virgiliu Bălăşanu a fost demis. Acesta a dat şi el în judecată Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea, deoarece nu I s-a comunicat motivul pentru care a rămas fără “scaun” în locul său este numit în prezent un director interimar.

Anchetă privind staţia de salvări de la Drăgăşani
Ancheta demarată de procurori priveşte modul cum au fost cheltuiţi banii la staţia de salvări din curtea spitalului Drăgăşani, pentru investiţii în noul sediu, a cărui modernizare a început în urmă cu aproximativ doi ani. Valoarea aprobată de Serviciul de Ambulanţă Vâlcea pentru această investiţie a fost de peste două miliarde de lei. Noua staţie a fost dată în folosinţă anul trecut. Procurorii anticorupţie au solicitat deja actele contabile din acea perioadă - 2000-2004. „Sunt cercetate toate actele care arată modul în care au fost cheltuiţi banii daţi de Ministerul Sănătăţii şi mai ales cele 2,7 miliarde de lei alocate în anul 2000 pentru amenajarea unui sediu de ambulanţă în cadrul Spitalul municipal Drăgăşani. Pe atunci eram director executiv, apoi a venit la conducere domnul Bălăşanu şi nu ştiu ce s-a mai întâmplat”, a spus Paul Podărelu, directorul adjunct al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea.

Fostul director - la judecată cu Direcţia de Sănătate Publică
În acelaşi timp fostul director al Ambulanţei Vâlcea, Virgiliu Bălăşanu, care a fost destituit în luna februarie din funcţie a dat în judecată Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea pe motiv că nu i s-a comunicat motivul destituirii. “Imediat după ce am fost destituit am cerut un răspuns care să aibă legătură cu demiterea mea, atât la Direcţia de Sănătate Publică, cât şi la Ministerul Sănătăţii şi Familiei, dar nu am primit nimic. În final mi s-a trimis o hârtie de la minister în care se spunea că Direcţia de Sănătate Publică hotărăşte cu privire la destituirea mea, iar ei nu pot face nimic. Din câte am văzut, acum reprezentanţii Direcţia de Sănătate Publică încearcă să mă atace cu alte probleme.” – a spus Virgiliu Bălăşanu. Acesta a mai spus că lucrările de construcţie la staţia din Drăgăşani au costat chiar mai mult de 2,7 miliarde de lei şi că în acest moment staţia de la Drăgăşani este cea mai modernă din ţară la ora actuală. Până în luna iunie interimatul la conducerea Serviciului de Ambulanţă este asigurat de medicul Alexandru Maiorescu. La data de 7 iunie vor apărea şi normele de aplicare a Legii metodologice şi va urma organizarea unui concurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe