Primarul Mircia Gutău, acuzații de incompatibilitate la adresa consilierilor locali PNL: Cezar Bulacu si Lucian Pavelescu

miercuri, 7 decembrie 2022

 

Primarul municipiului Ramnicu Valcea, Mircia Gutău, i-a acuzat vineri, intr-o conferință de presă, pe consilierii locali PNL - Cezar Bulacu și Lucian Pavelescu, că ar fi în situație de incompatibilitate.

Conform dezvaluirilor facute de primar, cei doi au votat împotriva unui proiect pentru achiziția unui teren si ulterior au înființat o firmă cu sediul social în Sibiu - pentru a da un tun imobiliar! Mircia Gutău presupune că aceștia au votat împotrivă pentru a elimina un competitor și să cumpere respectivul teren, dupa aceea, chiar ei - cu preț mult mai scăzut. Din datele puse la dispozitie de primarul Mircia Gutau reiese clar ca liberalii Bulacu și Pavelescu au acționat împotriva intereselor comunității!

„Pe ordinea de zi a Consiliului Local din 8 februarie 2022 a existat un proiect privind demararea procedurilor de dobândire a drepturilor de proprietate asupra unor imobile terenuri și construcții aparținând societății Oltchim. Imobilele respective, îmi doream să fie incluse pe o listă de proiecte europene de regenerare și transformare în zone și spații pentru locuințe sociale moderne. Mi-aș fi dorit să iau acest teren pentru a moderniza întreaga zonă. Proiectul de hotărâre avea nevoie de 16 voturi. În dezbatere, proiectul a fost criticat de consilierii liberali, în frunte cu domnul viceprimar Pârvulescu. Proiectul a primi 8 voturi împotrivă, toți consilierii PNL (Bulacu Cezar-Florin, Pavelescu Dumitru-Lucian, Pîrvulescu Virgil, Popa Constantin-Bogdan, Preoteasa Radu-Eduard, Stan Narcisa-Mihaela, Strîmbei Ionela-Nicoleta și Simoiu Cristian). Mare surpriză! În data de 8.11.2022, consilierii locali Burlacu Cezar și Pavelescu Dumitru, înființează SC 4C Solutions Residence cu sediul în Sibiu. Cei doi consilieri participă cu această firmă la licitația organizată de Rominsolv și își adjudecă exact activele terenuri și clădiri din cadrul pachetului pentru care au votat împotrivă. Cei doi, consilieri locali PNL se fac vinovați de încălcarea mai multor prevederi, atât în domeniul incompatibilității, cât și de natură penală.” - a afirmat Mircia Gutau.

Primăria Râmnicu Vâlcea a redactat o sesizare către Agenția Națională de Integritate, prin care expune modul în care cei doi consilieri, in complicitate cu ceilalti consilieri liberali, au blocat achiziția unor imobile pentru municipiul Râmnicu Vâlcea.

“La data de 08.11.2022, consilierii locali BULACU CEZAR FLORIN și PAVELESCU DUMITRU LUCIAN înființează S.C. 4C SOLUTIONS RESIDENCE S.R.L., cu sediul în Sibiu, str. Pădurea Dumbrava nr. 14Q, Cod Unic 47149433. Cei doi consilieri liberali participă cu această firmă, în data de 24.11.2022, la licitația organizată de Rominsolv SPRL și își adjudecă exact activele terenuri și clădire din cadrul <Pachetului 12 RMV – Colonia Nuci> (pentru care au votat împotriva cumpărării lor de către UAT Râmnicu Vâlcea) la valoarea de 731.464 lei fără TVA.

Față de cele de mai sus, considerăm că BULACU CEZAR FLORIN și PAVELESCU DUMITRU LUCIAN, consilieri locali din partea Partidului Național Liberal, se fac vinovați de încălcarea mai multor prevederi, atât din domeniul incompatibității, cât și de natură penală. Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea a redactat o sesizare către Agenția Națională de Integritate prin care detaliază modul în care cei doi consilieri locali, sprijiniți <generos> de colegii lor liberali, au blocat achiziția unor imobile pentru Municipiul Râmnicu Vâlcea din dorința de eliminare a unui competitor și de scădere a prețului de vânzare a acestor active imobiliare pentru ca, în final, să le cumpere în interes personal.

Dat fiind obiectul principal de activitate al firmei înființate de cei doi consilieri PNL – cod CAEN 4110 – <Dezvoltare (promovare) imobiliară>, este de așteptat ca în curând, zona respectivă să fie <curățată> de sutele de amărâți care trăiesc acolo în regim semilegal și în condiții insalubre, iar pe locul unde doream, cu bani europeni, să amenajăm pentru ei locuințe sociale moderne și facilități publice conexe (creșă-grădiniță, locuri de joacă, spații verzi, drumuri, rețele de alimentare cu apă, de iluminat public și canalizare etc.), să demareze un proiect privat de dezvoltare imobiliară” – mai mentioneaza primarul Ramnicului.

_165460157586640800 _165460157586896400

Informatii despre licitatie:

https://www.fairsolve.com/terenuri-camin-nefam-colonia-nuci_2487

Intr-o aparitie TV, Cezar Bulacu a transmis un punct de vedere, oarecum penibil, referitor la aceasta situatie:

https://www.facebook.com/antena3valcea/videos/549604653293987

Tiberiu Pirnau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe