Accidente rutiere grave din cauza vitezei

duminică, 16 mai 2010

Accidente rutiere grave din cauza vitezei

Sâmbătă seara, în jurul orei 17.30, pe DN 7 la km 162+144m, în localitatea Milcoiu, s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală uşoară a unei persoane. Din primele verificări a rezultat că, în timp ce conducea autoturismul Dacia, în direcţia Piteşti spre Râmnicu Vâlcea, Viorel G., de 35 ani, din municipiul Deva, judeţul Hunedoara, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum (carosabil umed) iar la pătrunderea într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta (semnalizată corespunzător prin indicatoare rutiere), a pierdut controlul asupra direcţiei intrând în coliziune cu parapetul din beton de pe marginea părţii carosabile. Din accident a rezultat rănirea uşoară a şoferului. Viorel G. a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ. Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier.

Vineri, ora 20.05, pe DN 67 la km 157+850 m, în localitatea Costeşti, s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Din primele verificări a rezultat că, în timp ce conducea autotractorul Mercedes (ce tracta o semiremorcă în care se aflau 26 t combustibil uşor Tip 3), în direcţia Râmnicu Vâlcea spre Tg. Jiu, Cornel D., de 38 ani, din localitatea Cehu Silvaniei, judeţul Sălaj, nu a adaptat viteza  de deplasare iar la pătrunderea într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcţiei. Autovehiculul a părăsit partea carosabilă răsturnându-se în şanţul din dreapta.

Cu maximă operativitate, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au asigurat zona până la sosirea echipajelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea. Totodată, poliţiştii au deviat circulaţia rutieră pe rute ocolitore pentru evitarea unui blocaj în trafic. Conducătorul auto nu a suferit vătămări corporale iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că acesta nu consumase băuturi alcoolice. Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe