Primarul Mircia Gutău, declarat Cetăţean de Onoare al Râmnicului

joi, 18 februarie 2010

• Doar cu voturile consilierilor PD-L,

Primarul Mircia Gutău, declarat Cetăţean de Onoare al Râmnicului

Cei şapte consilieri locali din Râmnicu Vâlcea ai opoziţiei şi-au exprimat nemulţumirea luni, 15 februarie, faţă de introducerea pe ultima sută de metri a propunerii de acordare a titlului de cetăţean de onoare primarului Mircia Gutău. Lucrările şedinţei extraordinare a Consiliului Local au fost conduse cu „mână de fier” de către consilierul PD-L Grigore Crăciunescu, cel care i-a anunţat pe ceilalţi consilieri că pe ordinea de zi au mai fost introduse două puncte suplimentare: expunere de motive privind modificarea şi completarea regulamentului de acordare a titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului Râmnicu Vâlcea, la solicitarea ONG-urilor şi societăţii civile; raport privind conferirea titlului de cetăţean de onoare primarului Mircia Gutău.

Înainate de a se trece la vot, consilierul PSD Ion Matei a declarat: „Am luat cunoştinţă de dezbaterea din oraş privind această temă. Nu am nimic împotrivă şi consilierii PSD nu au nimic împotrivă. Este un demers, până la urmă, democratic. Dar, cred că este o decizie importantă în ceea ce priveşte aceste două puncte de pe ordinea de zi. În primul rând noi consilierii trebuia să fim pregătiţi, să avem timp să analizăm regulamentul, ceea ce nu ni se oferă întrucât am primit acum aceste materiale. Deci, în necunoştinţă de cauză şi din lipsă de timp pentru a discuta între noi consilierii asupra regulamentului, propun amânarea, mai ales că mai există şi alte căi de atac din punct de vedere juridic. Nu este nici un fel de problemă, noi consilierii PSD propunem amânarea. Nu suntem de acord cu introducerea pe ordinea de zi pentru că nu am avut timp să analizăm aceste două puncte”.

8 asociaţii de prestigiu au semnat în favoarea primarului Mircia Gutău

Expunerea de motive în vederea acordării titlului de Cetăţean de Onoare primarului Mircia Gutău a fost iniţiată şi semnată de Asociaţia Naţională „Cultul Eroilor” prin reprezentantul său, preşedintele Eugen Petrescu, Asociaţia Naţională Veteranmont România, filiala Vâlcea, Forumul Cultural al Râmnicului, prin preşedinte Alexandru Popescu Mihăeşti, profesor universitar doctor, Academia Olimpică Română, filiala Vâlcea, prin preşedinte, profesor Nicolae Dinescu, Fundaţia Culturală „Antim Ivireanul”, prin preşedinte Ioan Şt. Lazar, profesor, Societatea Culturală „Anton Pann”, prin vicepreşedinte Ion Măldărăscu, istoric, Clubul de Turism Ecologic Montan Lotru, prin preşedinte Gheorghe Sporiş, Asociaţia Ortodoxă Provita, precum şi de profesorul Gheorghe Pantelimon şi de profesorul doctor Ion Soare.

Întrunind 14 voturi „pentru” şi 6 abţineri (Maria Costea, Mihai Persu, Ion Matei, Doru Chiriţă, Eduard Vîrlan şi Adrian Panduraşu) s-a modificat şi s-a completat regulamentul privind conferirea titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului Râmnicu Vâlcea, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 41/2007.

În continuare, la punctul cinci „Diverse” din ordinea de zi este prezentat subpunctul doi, respectiv „Raport privind conferirea titlului de cetăţean de onoare primarului Mircia Gutău”. În timpul discuţiilor, şi-a făcut apariţia şi consilierul PNL Ion Nicolae, fiind astfel prezenţi la şedinţă 21 de consilieri din totalul de 23 în funcţie. Întrunind 14 voturi „pentru” şi 7 abţineri, s-a decis conferirea titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului Râmnicu Vâlcea primarului Mircia Gutău. (Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe