Apetitul vâlcenilor pentru imunizare a scăzut dramatic. Se închid mai multe centre de vaccinare

miercuri, 16 iunie 2021

Autoritățile sanitare din România susțin că, în următoarele luni, trebuie să atingem un grad de imunizare colectivă de 60-70% pentru a putea pune capăt pandemiei. Acest scenariu este departe de a se materializa, dacă analizăm evoluția campaniei de vaccinare din ultimele zile.

Mai multe de centre de vaccinare se închid în România, din cauză că personalul de acolo a rămas fără activitate.

Apetitul românilor pentru imunizare s-a diminuat semnificativ, iar anunțul vine chiar de la coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță - anunta playtech.ro

11 centre vor fi temporar închise, iar alte 127 vor avea programul redus

Potrivit oficialului CNCAV, 11 centre de vaccinare din țară își vor închide temporar activitatea, iar alte 127 vor funcționa după un program redus.

Centrele care vor avea activitatea suspendată, pentru moment, sunt în Bihor (1 centru), Giurgiu (1 centru), Mehedinți (2 centre), Teleorman (3 centre), Timiș (1 centru) și Vâlcea (3 centre).

Au fost închise 170 de fluxuri din centre care aveau peste 3-4 fluxuri, a explicat medicul militar.

Totuși, există zone din țară unde campania de vaccinare se desfășoară bine. În București, Cluj și Ilfov au fost imunizate cele mai multe persoane, începând din data de 2 iunie 2021.

În perioada următoare medicul militar mizează pe o schimbare a strategiei campaniei naționale de vaccinare. Oficialul crede că, din acest moment, ar funcționa foarte bine concentrarea forțelor pe echipele mobile de imunizare a populației.

„Vom derula o serie de activități în această săptămână, astfel încât zilnic să avem echipe mobile în localități. Sunt județe cu o rată bună de parcurgere a localităților cu echipe mobile, județe care au ajuns la 70-80%, și județe cu 15%”, a declarat medicul militar.

Din nefericire, sezonul rece ne-ar putea aduce un alt val pandemic, mai spune șeful CNCAV, care se așteaptă ca varianta Delta a noului coronavirus să ne pună probleme din acest punct de vedere, în condițiile în care nu vom reuși să imunizăm în continuare un număr mare de persoane.

„Perspectiva unui nou val de îmbolnăviri, în toamnă, este foarte probabilă. Varianta Delta are toate caracteristicele să devină variantă dominantă și, din acest motiv, este foarte important ca mai multă lume să fie vaccinată”, a mai explicat medicul militar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe