Claudia Banu, senator PNL de Valcea: Voi lupta in Parlament pentru protecția femeilor și a copiilor aflați în dificultate

duminică, 18 aprilie 2021

Ieri, am întâlnit-o pe Alina, o tânără de 23 de ani, victimă a violenței domestice. Ea mi-a povestit momentele grele prin care a trecut și cum a fost nevoită să se izoleze la părinți, în comuna Crețeni, împreună cu cei doi copii, Miruna de 5 ani și Alexandru de 8 ani.
Spaima, groaza și incertitudinea li se puteau citi în ochi când, mama povestea. Cuvintele de amenințare ale tatălui la adresa mamei, spuse în prezența lor, îi urmăresc în fiecare clipă, chiar și aflați la zeci de kilometrii distanță de el.
Alina a reușit să obțină un ordin de protecție și să asigure, pentru moment, liniștea ei și a copiilor săi .
La finalul discuției, ea m-a rugat să transmit tuturor femeilor aflate în situația ei sau care ar putea să ajungă într-o astfel de situație: „Să nu tolereze nici cel mai mic abuz asupra persoanei lor sau asupra copiillor.”
Violența se naște dintr-o acceptare, „de dragul celor mici” și a familiei, acceptare a umilințelor care la început care par suportabile și care apoi se transformă în calvar.

De aceea, declarația politică pe care am susținut-o în Senatul României, a fost în favoarea fiicelor, a surorilor, a mamelor, a tuturor femeilor, victime ale violenței domestice. Sunt mii de Aline în țară, în această situație, iar pentru ele legea va trebui modificată în așa fel încât sa fie protejate si sa se simta in siguranta.

Ca senator de România, nu voi înceta să lupt pentru protecția femeilor și a copiilor aflați în dificultate, pentru că astfel de cazuri îmi sunt semnalate zilnic din toate județele României.

Claudia Banu, senator PNL de Valcea

175492079_312945526893280_4177355312750540490_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe