PNL Valcea şi-a desemnat candidaţii pentru Parlamentare

duminică, 27 iulie 2008

PNL şi-a desemnat candidaţii pentru Parlamentare

Joi, 24 iulie, după o şedinţă care a durat până târziu în noapte, PNL Vâlcea şi-a desemnat candidaţii pentru Parlamentare. Liberalii au reuşit astfel să ia faţa adversarilor lor şi au avantajul de a putea intra mai repede în campanie. PSD şi PDL întârzie, datorită unor aspre bătălii interne, desemnarea candidaţilor. Liberalii au renunţat la sondajul intern pentru candidaţii care aspirau la un post de candidat şi au economisit astfel timp şi bani. Au renunţat deasemenea la un vot intern de alegere a candidaţilor de către membrii din fiecare colegiu.

Au scutit iarăşi şi timp, dar mai ales au cruţat organizaţiile locale de o situaţie incomodă. Mulţi dintre membrii simpli nu ar fi ştiut cu cine să voteze intern fiind legaţi sentimental şi politic de mai mulţi liberali, care ar fi dorit să fie votaţi candidaţi. Astfel a fost tranşată problema candidaturilor după voturile membrilor Biroului Politic (prezenţi 26 din 27) şi după negocieri. PNL are următorii candidaţii. La Senat: Emilian Frâncu pentru zona de Nord plus zona Horezu, Gheorghe Ioniţă pentru zona Râmnicu Vâlcea şi Gheorghe Folea pentru zona Drăgăşani şi Bălceşti.

La Camera Deputaţilor : Cristian Buican pentru Colegiul Brezoi (Nord), Ion Nicolae pentru Colegiul Râmnic Sud, Aristotel Ungureanu pentru  Colegiul Râmnic Nord, Zvetlana Preoteasa pentru Colegiul Drăgăşani şi Cătălin Harnagea pentru Colegiul Bălceşti. Cei nouă, desemnaţi de Biroul Politic au intrat deja în campanie. Au luat legătura cu firme specializate în imagine, PR, materiale publicitare îşi definitivează strategii media cu patroni din presa scrisă şi audiovizuală, îşi pregătesc întâlnirile cu electoratul din colegiile respective.

Liberalii profită acum din plin de divergenţele din PSD precum şi de lipsa de apetit a celor din PDL de a candida în altă parte decât în colegiile din Râmnicu Vâlcea. Liberalii mai au şi marele avantaj de a avea candidaţii bătăioşi în Râmnic şi structuri bine organizate în timp ce în celelalte colegii PNL are 35 de primari şi 35 de viceprimari, oamenii care se vor implica activ în susţinerea candidaţilor PNL. În Colegiul Brezoi, din 23 de localităţi - 16 au primari PNL. Iar suprapunerea Cristian Buican - Emilian Frâncu (care trebuie să acopere şi sectorul Horezu unde liberalii nu stau rău) pe acest colegiu va fi devastatoare pentru adversarii liberalilor.

(T.G.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe