Comuna Boişoara are cea mai frumoasă şcoală din mediul rural

duminică, 16 martie 2008

Comuna Boişoara are cea mai frumoasă şcoală din mediul rural

Nicu TRANDAFIR

În ├×ara Loviştei oamenii sunt harnici şi aprigi. Nu suportă minciunile şi nu poţi umbla cu păcăleli. Aici localnicii ştiu pe cine să aleagă încă cu mult timp înainte de alegeri. Ei cunosc capacitatea organizatorică a celor mai buni gospodari. La Boişoara l-au ales primar în 2000 şi în 2004 pe Petre Popescu (Tică) pe care se pare că-l vor realege anul acesta. Acesta a dovedit că ştie să fie un administrator de excepţie.

Investiţii importante au modernizat zona montană

Fondurile atrase prin proiecte bine gândite şi realizate au transformat radical mica localitate. Alimentarea cu apă în toate satele, un proiect SAPARD de 25 de miliarde de lei a acoperit 22,5 km. Pe H.G. 1512 au mai fost obţinute 5 miliarde de lei destinaţi refacerii lucrărilor din zonele calamitate. Banii au fost folosiţi pentru refacerea captării şi pentru realizarea unor ziduri de sprijin în valea Boişoarei.

Acum sistemul funcţionează perfect pe principiul vaselor comunicante. Cu ajutorul Ordonanţei 7 au fost obţinute fondurile necesare canalizării şi epurării apei menajere. Este vorba despre 17,5 km de reţea şi de două staţii de epurare ultramoderne. A fost modernizată şcoala din centrul comunei. „ A costat 5,5 miliarde d e lei dar acum este cea mai frumoasă şcoală din judeţ.

Aşa crede şi vicepreşedintele Consiliului judeţean, Cristi Buican „ ne spune primarul Popescu. Administraţia are în vedere şi realizarea unei săli de sport aferente şcolii. Şcolile din Găujani şi Bumbuieşti vor fi şi ele reabilitate în acest an. Se va mai construi şi o grădiniţă nouă. Licitaţia a avut loc deja pe SEAP şi lucrarea va fi realizată de o firmă de construcţii din Slatina. Căminul Cultural din satul Găujani şi iluminatul public au constituit alte obiective ale edilului în funcţie.

Proiecte ce pot duce la schimbarea demografiei

„ Beneficiem de un proiect integrat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală în valoare de 2, 5 milioane de euro. Aceşti bani vor ajuta la asfaltarea tuturor drumurilor comunale şi săteşti. A fost deja definitivată ridicarea topo şi studiul de fezabilitate” . În primăria Boişoara e curăţenie şi ordine. Personalul este specializat şi a participat la cursuri, a absolvit masterate, fiecare om ştie ce trebuie să facă. Consiliul local este format din oameni înţelepţi şi echilibraţi, responsabili faţă de cetăţeni.

Consilierii l-au sprijinit pe Tică Popescu în toate proiectele sale conştienţi că în armonie şi cooperare pot face lucruri şi mai bune. Din cei 2100 de locuitori aproape 500, cei tineri, sunt plecaţi la muncă în străinătate. Ei revin periodic în zona natală şi au de gând să îşi construiască case atunci când infrastructura va fi definitivată, ei vor avea economisite sumele necesare şi Boişoara va fi traversată de o şosea importantă. Administraţia locală ştie perfect aceste lucruri şi încearcă să facă tot posibilul ca populaţia plecată la muncă dincolo să se întoarcă contribuind la dezvoltarea economică a zonei.

Alte stiri din editia curenta:

(Impact)Acţionarii nemţi de la Oltchim nu sunt sănătoşi!
(Impact)SC BERE ALUTUS SA, executată silit pentru dator...
(Impact)Scandalul de la Berislăveşti continuă:
(Editorial)Eu şi Traian Băsescu
(Actualitate)Fiul primarului din Măldăreşti, profesor pentru...
(Administratie)Comuna Boişoara are cea mai frumoasă şcoală din...
(Administratie)Nouă grădiniţe „noi” în Fârtăţeşti
(Sparle si soparle)Sparle si soparle
(Administratie)În Titeşti, primarul Cătălin Daneş nu are rival
(Administratie)Olăneşti, staţiunea sufocată de gunoaie
(Administratie)Primarul Ion Dobre vrea să păcălească populaţia...
(Administratie)Mateeşti: Despăgubiri pentru a opta familie eva...
(Fapt divers)Muniţie neexplodată la Suteşti
(Administratie)Lucrările la centura Drăgăşaniului încep la toamnă
(Politica)Bogdan Pistol a strâns simpatizanţi în Club Tao

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe