Şantajau elevii cerându-le taxă de protecţie

joi, 22 martie 2007

Tineri arestaţi la Drăgăşani

 

Şantajau elevii cerându-le taxă de protecţie

 

Marţi, Judecătoria Drăgăşani a emis mandat de arestare preventivă pentru 25 de zile, pe numele a doi tineri care şantajau doi elevi de clasa a VIII-a, de la Şcoala Generală „Nicolae Bălcescu”, din localitate, cerându-le sume mari de bani sub pretextul că le asigură protecţia. Adolescenţii, în vârstă de 19 ani, îi ameninţau în acelaşi timp pe elevi că le vor spune părinţilor acestora că au chiulit de la şcoală sau că fumează. Numai de la unul dintre elevi, suma pretinsă şi primită se ridică la 1.200 lei.

Deşi pare un oraş liniştit, dar în cădere liberă din cauza sărăciei generalizate, municipiul Drăgăşani oferă „surprize” de proporţii. Aici se spune c-ar exista cel mai puternic cuib de hackeri din judeţ, iar conflictele dintre “protipendada” formată din junii cu maşini ultra luxoase şi te miri ce alţi afacerişti de mucava, şi ei proprietari tot ai unor limuzine la fel de puternice, a depăşit cu mult graniţele mediatice ale judeţului. Poate tocmai pe acest fond al mizeriei şi nesiguranţei, a apărut un fenomen de care nu ne-am fi gândit vreodată: şantajul elevilor ai căror părinţi sunt ceva mai înstăriţi. Alexandru S. este elev în clasa a VIII-a la Şcoala Generală Nicolae Bălcescu din Drăgăşani. Părinţii săi sunt ingineri la o societatea petrolieră, oameni muncitori şi ceva mai “stabili” financiar. Aşa se face că puştiul a intrat în colimatorul a doi tineri de 19 ani, din Drăgăşani care de la o vreme încoace au început să-l şantajeze. La fel ca el a păţit un alt elev, de la aceeaşi şcoală, ai cărui părinţi au un magazin, o afacere privată nu tocmai înfloritoare, dar care asigură stabilitatea întregii familii.

 

„M-au ameninţat că-mi iau gâtul ca la un pui de găină!”

 

Părinţii lui Alexandru au observat că de la începutul lunii ianuarie, a acestui an, din casă au început să dispară sume însemnate de bani. Când l-au luat un pic la strânsoare pe băiat, acesta a povestit toată tărăşenia. „Părinţii elevului au depus, în urmă cu câteva zile, o cerere la Poliţia Municipiului Drăgăşani, prin care explicau ceea ce se întâmpla cu fiul lor. Noi am luat legătura cu Parchetul, apoi cu părinţii lui Alexandru care ne-au pus la dispoziţie suma de 350 lei şi pe banii respectivi am scris «şantaj». Flagrantul s-a realizat într-un părculeţ din oraş”, ne-a spus cms. Mugurel Stănciulescu, de la Serviciul Investigaţii Criminale, din cadrul Poliţiei Drăgăşani. Cei doi adolescenţi şantajişti, Ion Gârlescu şi Vasile Tudor, ambii de 19 ani, din localitate, au fost prinşi în flagrant după ce au băgat în buzunar cei 350 lei marcaţi cu substanţă chimică. Într-o primă fază aceştia au spus că i-au luat cu împrumut, dar în final au recunoscut că îl şantajau pe Alexandru care a declarat: „Ultima oară m-au ameninţat că-mi iau gâtul ca la un pui de găină dacă nu le aduc banii”. Gârlescu şi Tudor nu aveau de gând să-şi încheie activitatea infracţională: “Ei i-au spus lui Alexandru ca vineri (23 martie, n.r.) să-i mai aducă încă 200 lei, în total luându-i 1.200 lei. Cei doi îl mai şantajau pe Alexandru că-l vor spune părinţilor că are absenţe de la şcoală sau că fumează”, spune cms. Stănciulescu. Gârlescu şi Tudor mai sunt cercetaţi în judeţul Olt, pentru furt de cablu electric. Judecătoria Drăgăşani a emis ieri mandat de arestare pentru 25 de zile pentru Ion Gârlescu şi Vasile Tudor.

Dorel ├×ÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe