Urban pierde pe mâna juriştilor Primăriei

duminică, 15 octombrie 2006

Urban pierde pe mâna juriştilor Primăriei

• absenţa de la procesul de la Curtea de Apel Piteşti a şefului Direcţiei Juridice din Primăria Râmnicului, Nicolae Mesea, a influenţat hotărârea magistraţilor

Lovitură de teatru pe piaţa salubrităţii. În urma unei hotărâri definitive şi irevocabile, SC URBAN SA a pierdut dreptul de a continua contractul cu Primăria Râmnicului, privind salubrizarea municipiului. În urmă cu câteva zile, Curtea de Apel Piteşti a hotărât că firma ROSAL Grup, aparţinând omului de afaceri Silviu Prigoană, a fost dezavantajată la licitaţia organizată în 2005 la Primăria Râmnicului pentru atribuirea contractului de salubrizare la nivelul municipiului. Decizia a stârnit numeroase controverse.

Lovitură de teatru

La licitaţia organizată în anul 2005 au participat 3 firme: SC URBAN SA, SC ROSAL Grup SA şi SC Napoget Cluj Napoca SRL. Comisia formată din 11 membri (consilieri locali, directori de instituţii, specialişti) au declarat câştigătoare firma URBAN, cu un punctaj de 99,76 puncte. Pe locul II s-a clasat ROSAL cu 97,57 puncte.

Imediat după licitaţie, ROSAL a contestat în instanţă modul de atribuire a contractului. Ultima etapă a procesului s-a desfăşurat la Curtea de Apel Piteşti. Secţia Comercială şi Contencios Administrativ, prin decizia nr.647 din 6 octombrie 2006, în dosarul nr.3735/46/2006 a admis recursul nr.135 din februarie 2006 formulat de ROSAL la Tribunalul Vâlcea, Secţia Comercială, în dosarul nr. 1790/K/2006, anulându-se astfel PV nr.36175/16 noiembrie 2006 şi contractul nr.39051/9 decembrie 2005. De asemenea, s-a modificat şi PV nr.34602/2 noiembrie 2005, dându-se câştig de cauză firmei ROSAL.

Hotărârea este definitivă şi irevocabilă

„Nu pot comenta această hotărâre pentru că este irevocabilă. Normal ar fi să se termine aici şi să se reia licitaţia”, a declarat Constantin Monceanu, primar Râmnicu Vâlcea.

Unde a fost Nicolae Mesea?

 

Viceprimarul Râmnicului, Constantin Monceanu a recunoscut că juristul care trebuia să asista la procesul de la Piteşti a absentat nemotivat. Nicolae Mesea, şeful Direcţiei Juridice din cadrul Primăriei Râmnicului, nu şi-a motivat în nici un fel absenţa şi va fi sancţionat de viceprimar. El a transmis la Curtea de Apel doar concluzii scrise iar atitudinea sa pare să fi influenţat decisiv hotărârea instanţei.

URBAN atacă hotărârea

În dimineaţa zilei de vineri, un grup de reprezentanţi ai firmei ROSAL, în fruntea cu directorul general Costache Alexandru, a sosit la sediul Primăriei Râmnicului, pentru a purta o discuţie cu viceprimarul Constantin Monceanu. Viceprimarul a fost înştiinţat că trebuie să pună în practică hotărârea Curţii de Apel Piteşti. În acest moment, SC URBAN SA a anunţat că va ataca pe cale excepţională, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, hotărârea Curţii de Apel Piteşti. Deocamdată nu se ştie cum se va rezolva acest conflict, mai ales că URBAN a executat deja un an de contract.

Octavian HERŢA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe