Transportatorii vâlceni amenințați de conducerea Consiliului Județean Vâlcea cu plângeri penale

luni, 4 martie 2024

În cadrul ședinței Consiliului Județean Vâlcea de joi, 29 februarie, s-a discutat foarte mult despre transportul de persoane din județ.

Pirateria a luat amploare în transportul de persoane și acest lucru a făcut ca unele trasee județene să fie nerentabile pentru transportatori. Numărul mic de clienți, lungimea curselor, dar mai ales perioada lungă de așteptare  pentru a primi banii pe cupoanele de transport ale persoanelor cu dizabilități i-a determinat pe aceștia să renunțe a mai lua în curse persoane care nu plătesc cu cash - anunta jurnalulolteniei.ro

Deși a recunoscut că statul greșește punând mai mult de trei luni pe transportatori să aștepte banii pe cupoanele de transport acordate persoanelor cu handicap, Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean, a anunțat că va face plângeri penale pentru discriminare celor ce mai refuză să ia acești călători.

„Sunt numeroase plângeri de la oameni simpli, necăjiți cărora li  s-a închis în față ușa de la microbuz, autobuz, iar acești oameni nu au alte șanse de a călători”, a anunțat Constantin Rădulescu.

Unul dintre consilierii județeni a solicitat ca, în măsura fondurilor disponibile, Consiliul Județean să acorde niște subvenții transportatorilor pentru traseele nerentabile.

Există riscul ca unele trasee să fie abandonate de cei ce dețin licența de transport pentru ele. Scoaterea la licitație pentru atribuirea acelui traseu altui transportator prevede o birocrație care durează în jur de șase luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe