DNA: Consilier în cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea - trimis în judecată pentru luare de mită

sâmbătă, 9 martie 2024

Nicu-Gabriel Simionescu, la data faptei consilier cu atribuţii de control în cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat că ar fi luat mită să nu sancţioneze o firmă pentru necurăţarea suprafeţelor de teren de pe care exploatase masa lemnoasă.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, vineri, AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Nicu-Gabriel Simionescu, la data faptei consilier cu atribuţii de control în cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi un administrator al unei societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în ziua de 23 august 2022, în contextul efectuării unor controale la societatea ce avea ca obiect de activitate exploatarea masei lemnoase, Nicu-Gabriel Simionescu, în calitatea menţionată, ar fi primit de la omul de afaceri o sumă de bani în legătură cu exercitarea atribuţiilor sale de serviciu.

Concret, anchetatorii spun că banii ar fi fost remişi lui Simionescu pentru ca acesta să nu sancţioneze contravenţional agentul comercial pentru necurăţarea suprafeţelor de teren de pe care exploatase masa lemnoasă şi, implicit, să finalizeze controlul într-un mod favorabil societăţii comerciale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe