Primarul Mircia Gutău îi reziliază afaceristului Octavian Luță de la Xavitel un contract de concesiune, privitor la Baza de Agrement Ostroveni

luni, 5 februarie 2024

 

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea îi reziliază, în data de 9 februarie - cand va avea loc sedinta Consiliului Local, contractul de concesiune controvesatului afacerist Octavian Luță. Este vorba despre contractul de concesiune nr. 1878/30.01.2023, incheiat cu societatea XAVITEL SRL, avand ca obiect concesionarea terenului in suprafata de 7.583 mp, impreuna cu constructia nefinalizata situata pe aceasta: Cladire Bazine si Anexe - realizata in cadrul proiectului Reabilitare si modernizare Baza de agrement Ostroveni, situate in Ramnicu Valcea, str. Ostroveni nr. 166-168, in vedere amenajarii unui Centru multifunctional de relaxare si agrement, incepand cu data adoptarii de catre CL a hotararii de incetare a contractului, ca urmare a neindeplinirii obligatiei contractuale referitoare la obtinerea autorizatiei de construire in maxim 12 luni de la data incheierii contractului de concesiune, prevazuta la art. 7 alin. 10 din contract, cu plata unei despagubiri.

Menționăm că în ianuarie 2023, s-a adjudecat licitația publică pentru concesionarea clădirii nefinalizate de la Ștrandul Ostroveni, din Râmnicu Vâlcea, în vederea transformării într-un Centru multifuncțional de relaxare și agrement.

Licitația deschisă pentru concesionarea pe o perioadă de 49 de ani a clădirii și terenului aferent de lângă Ștrandul Ostroveni a desemnat drept câștigătoare firma Xavitel SRL din Râmnicu Vâlcea.

La licitație s-au prezentat două societăți comerciale, ambele din oraș. Față de prețul de pornire reprezentat de o redevență anuală plătibilă Municipiului în valoare de de 15.512 de euro și obligativitatea unei investiții de 1,5 milioane de euro, adjudecarea s-a făcut la o redevență de 16.000 euro/an și un angajament de investire a peste 2 milioane de euro în reabilitarea acestei structuri și transformarea ei într-un Centru multifuncțional de relaxare și de agrement care să completeze armonios zona de agrement din sudul Râmnicului. Xavitel nu si-a indeplinit obligatiile contractuale si Consiliul Local îi va rezilia concesiunea!

Tiberiu Pirnau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments on “Primarul Mircia Gutău îi reziliază afaceristului Octavian Luță de la Xavitel un contract de concesiune, privitor la Baza de Agrement Ostroveni”

  1. Felicitări primării Rm valcea . Asa a demolat si fostul hotel de pe dealul capela unde a împrejmuit mai mult teren decat are în acte blocând un drum care face parte din circuitul de pe capela .

  2. Salutam hotararea si nu ne rămâne decât să asteptam inceperea lucrarilor.Pe de alta parte ,multi trebuie sa se gandeasca atunci can lasa in paragina "promisiuni "pe care le fac sub semnătură ,promitand investiții majore.Haixeti sa ne bucuram impreuna de investițiile aduse in urbea noastră .

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe