Eugen Neață, deputat PSD: O veste mare pentru obști și composesorate

vineri, 2 februarie 2024
O veste mare pentru obști și composesorate.
Monitorul Oficial din 18 ianuarie 2024 a făcut publică modificarea și completarea Normei sanitar-veterinare care reglementează procesul de identificare și înregistrare a animalelor domestice, aprobată prin Ordinul 208 al președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).
Am scris în partea a doua a anului trecut în câteva rânduri despre cererea pe care mi-a adresat-o un grup de reprezentanți ai obștilor și composesoratelor pentru comunicarea către ANSVSA a doleanței lor de a fi acceptați de acest regulament printre cei care pot desfășura activități economice, în rând cu organizațiile care figurează în Registrul comerțului.
Am urmărit împreună toate etapele includerii obștilor și composesoratelor printre cei cu drept de înregistrare a animalelor conform Normelor sanitar-veterinare, de la formularea Ordinului 174, din 20 decembrie 2023, al președintelui ANSVSA și până acum, la publicarea sa în Monitorul Oficial.
Sunt foarte bucuros să comunic public această reușită, care dă posibilitatea obștilor și composesoratelor să deruleze activități economice cu specific zootehnic, sporindu-și în acest mod beneficiile proprii și contribuind la creșterea economiei românești. Articolul 1, litera b) a punctului 18 și punctul 46 specifică în mod clar obștile și composesoratele printre organizațiile cu drept de înregistrare în Sistemul Național de Identificare și Înregistrare a Animalelor (SNIIA). Mulțumesc și cu acest prilej reprezentanților obștilor și composesoratelor care mi-au cerut să contribui la această reușită, președintelui ANSVSA - dr. Alexandru Nicolae Bociu - și vicepreședintelui - dr. Dănuț Păle - fost coleg în Parlamentul României, cu care am avut un bogat dialog la București și la Râmnicu Vâlcea, pe acest subiect. Știu sigur că, împreună, am identificat și am găsit o soluție pentru încă o ambiguitate normativă care stătea în calea unor evoluții pe care ni le dorim cu toții în societatea românească. Mulțumesc! (https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/278241)
Eugen Neață, deputat PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe