Sparle si soparle, 14.12.2023

joi, 14 decembrie 2023
  • În atenția Parchetului și Poliției! Este mai mult decât evident că „primarul” orașului Berbești, Milorad Cumpănășoiu, poate fi încadrat într-un dosar penal de UZURPARE DE FUNCȚII, având în vedere că semnează hârtii și conduce ședințe, deși a pierdut calitatea de edil, în urma unei sentințe definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție. În data de 3 decembrie, după 10 zile de emiterea sentinței, Prefectura Vâlcea a hotărât vacantarea funcției de primar al orașului Berbești și numirea, ca edil interimar a lui Sorinel Mateescu, actualul viceprimar. Haosul în Primăria Berbești este mai acut cu cât angajații și consilierii locali nu știu cine este ordonator principal de credite, secretarul dă telefoane pe la Prefectură, iar ipochimenul de Milorad a plecat... în concediu! ANI a constatat starea de incompatibilitate pentru că în 2018, Milorad Cumpănășoiu a exercitat simultan cu funcţia de consilier local PNL şi funcţiile de director şi manager în cadrul unei societăţi de stat. Astfel, ex-primarul Cumpănășoiu a încălcat mai multe dispoziţii legale.

 

  • Fostul hotel al partidului, de sub Dealul Capela, scos la vânzare. SC Gemina Tour SA organizează în data de 20.12.2023, la adresa din Craiova (sediul SIF Oltenia) licitație competitivă deschisă pentru vânzarea activului, ce include clădiri și teren (Hotel Panoramic), deținut de SC Gemina Tour SA, situat în Râmnicu Vâlcea str. Colonel Bădescu nr. 20. Vânzarea se face în întregime, pentru întreg activul, nu în mod individual sau fracționat. La ședința de licitație se pot prezenta persoane fizice și/sau juridice române sau străine care fac dovada îndeplinirii cerințelor prevăzute în regulamentul de organizare și desfășurare a licitației și în caietul de sarcini. Prețul de pornire al licitației este de circa 800.000 euro (se aplică TVA în funcție de dispozițiile legale), iar garanția de participare la licitație este de 200.000 euro.

 

  • Cele trei pasaje pietonale subterane, tot mai aproape de realizare. CNAIR, în calitate de beneficiar al finanțării și Ministerul Transporturilor, în calitate de coordonator de reforme sau investitii pentru Planul national de redresare si rezilienta, au convenit încheierea contractului de finanțare pentru proiectul „Elaborare studiu de fezabilitate si proiect pentru autorizarea executiei lucrarilor pentru realizarea pasaje pietonale subterane”, în vederea acordării finanțării prin PNRR. Obiectivele specifice ale proiectului: studiu de fezabilitate aferent obiectivului „Amenajare pasaj pietonal subteran DN 7 in zona km 180+900, localitatea Bujoreni, jud. Valcea- Lot 1”; studiu de fezabilitate aferent obiectivului „Amenajare pasaj pietonal subteran DN 7 in zona km 192+580, orasul Calimanesti”; studiu de fezabilitate aferent obiectivului „Amenajare pasaj pietonal subteran DN 7 in zona km 196+600, localitatea Caciulata”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe