Mircia Gutău: Desființarea unui festival de miniciuni, marca PNL!

marți, 28 noiembrie 2023

Desființarea unui festival de miniciuni:

  • eliminarea subvenției la energie termică se va face treptat în următorii 9 ani și în consecința scăderii prețului de producție a gigacaloriei!
  • pentru evenimentele din cadrul „Decembrie Magic” s-au alocat doar 5.000 de lei din taxele și impozitele râmnicenilor!

Într-un delirant festival al minciunilor, un articol dintr-o publicație „gazetă de perete” pentru cel mai inactiv viceprimar pe care l-a avut vreodată Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea (da, de Virgil Pîrvulescu este vorba) îmi aduce acuzații pentru eliminarea subvenției la energie termică în contrast cu sumele cheltuite pentru evenimentele festive din cadrul „Decembrie Magic”.

Să o luăm pe rând: HCL referitoare la aprobarea planului de măsuri pentru reducerea GRADUALĂ a subvenției de la bugetul local (prin care se acoperă diferența dintre prețul de producție al gigacaloriei și prețul de facturare către populație) are ca orizont de timp anul 2032!!! Adică în contextul investițiilor masive care s-au făcut și se vor face pentru reducerea costului de producție și eliminarea pierderilor din rețea (printre care reabilitarea integrală a rețelelor termice, construirea unei centrale termice de cogenerare pentru producerea de energie termică, amenajarea unui parc fotovoltaic și foraje geotermale pentru obținerea de energie din surse regenerabile ș.a.m.d.), prețul gigacaloriei se estimează că va scădea considerabil astfel încât subvenția de la bugetul local să nu mai fie necesară și să fie eliminată până în anul 2032 (adică în următorii 9 ani - NU DE MÂINE, NICI DE ANUL VIITOR!). La acest moment, respectiv de la 1 noiembrie a.c., prețul de facturare al energiei termice către populație este de 374,95 lei/Gcal., diferența dintre acest preț și cel de producție fiind acoperită de o subvenție de la bugetul local de 122,78 lei/Gcal. Aș mai adăuga doar că acest plan de măsuri a fost adoptat în consecința Ordinului nr. 1394/2023 semnat de ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, liberalul Adrian Veștea.

În al doilea rând, printr-un contrast manipulator de care ar fi mândru orice trol producător de fake-news, se menționează că Primăria cheltuie „130.000 euro de la bugetul local” pentru programul „Decembrie Magic”. Dacă – din nou! – ar fi citit materialul de ședință, autorul articolului ar fi descoperit că din totalul de 650.000 lei alocat pentru aceste manifestări, doar 5.000 lei provin din taxele și impozitele râmnicenilor (adică mult mai puțin decât diferența dintre brutul și netul salariului pe care îl încasează lunar viceprimarul Virgil Pîrvulescu de la Primăria Municipiului!); restul de 645.000 lei sunt bani proveniți din donații și sponsorizări, în care intră și taxa de participare a tuturor celor ce vor fi prezenți la Balul Râmnicului, respectiv de 700 lei/persoană.

Eu pot înțelege că, în lipsa oricăror realizări palpabile și cu alegerile locale care le suflă în ceafă, unii actori politici fac ce se pricep mai bine – adică aruncă cu minciuni și manipulări în stânga și dreapta. Dar inducerea, în pragul sezonul rece, a unui sentiment de panică în rândul populației și murdărirea unora dintre cele mai frumoase sărbători ale românilor reprezintă un nivel de abjecție mult prea jos chiar și pentru candidatul Pîrvulescu și „trompetele” sale.

 

Mircia Gutău,

Primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe