Cu noua investiție din Vâlcea, vom ajunge la 1800 de locuri de muncă în acest județ, anunță președintele Carminstin, Iustin Paraschiv!

joi, 23 noiembrie 2023
 

Odată cu noile proiecte demarate în județul Vâlcea, Grupul Carmistin aduce noi oportunități pentru regiune. Mai precis, investițiile realizate nu doar vor consolida capacitățile companiei în industria agricolă, ci vor și aduce beneficii considerabile forței de muncă locale.

Datorită proiectelor de investiții demarate, numărul angajaților Carmistin din județ va cunoaște o ascensiune impresionantă, trecând de la 1.148 în 2022 la aproape 1.800 până la finalul anului 2023. Această expansiune rapidă a forței de muncă reprezintă un semn al angajamentului companiei Carmistin față de dezvoltarea regională și de sprijinirea comunității din județul Vâlcea - menționează wowbiz.ro

Cu fiecare nouă investiție, Iustin Paraschiv și echipa sa aduc în realitate o viziune ambițioasă, deschizând oportunități de dezvoltare și creare de locuri de muncă pentru locuitorii județului și nu numai.

Iustin Paraschiv, președintele Carmistin, a investit 10 milioane de euro într-o bază modernă de depozitare cereale la Băbeni, Vâlcea

Grupul Carmistin, într-un efort continuu de extindere și inovare în industria agricolă, a inaugurat recent cea mai modernă bază de silozuri din sudul României, în localitatea Băbeni, județul Vâlcea.

Cu o capacitate totală de 50.000 de tone și o capacitate de preluare și transport de 200 de tone pe oră, această bază reprezintă un adevărat pilon în asigurarea necesarului de cereale și furaje pentru fermierii din zonă.

Integrată în fabrica de nutrețuri combinate a companiei, această bază contribuie la optimizarea proceselor de producție.În plină perioadă de achiziții cereale, Grupul Carmistin primește zilnic aproximativ 2.000 tone de cereale, asigurând o cantitate semnificativă din necesarul de materii prime pentru producerea furajelor destinate fermelor pe care le deține.

Această performanță a condus la o capacitate a fabricii de aproximativ 45 de tone de furaje pe oră și aproximativ 20.000 de tone pe lună. Cu astfel de resurse la dispoziție, Carmistin deține posibilități nelimitate de producție pentru speciile de animale crescute în fermele sale- pui, porci și vită.

De asemenea, pentru a asigura o hrană sănătoasă și sustenabilă, compania a investit în integrarea de noi echipamente avansate în fabrica de nutrețuri combinate.

Un exemplu clar în acest context este soluția propusă pentru reducerea emisiilor de CO2 și costurile cu energia. Prin instalarea a două turbine de cogenerare, cu o putere electrică de 400 kWel, compania produce local o parte din energia electrică necesară pentru operațiuni, eliminând astfel dependența de sursele tradiționale și reducând emisiile de carbon.

Aceste turbine de cogenerare nu doar că generează electricitate, ci și aburul utilizat în procesul de fabricare a furajelor și nutrețurilor combinate, optimizând astfel toate aspectele operaționale și eficiența resurselor.

După investiția în silozul de depozitare cereale, Carmistin demarează alte proiecte ambițioase în județul Vâlcea

În eforturile sale de a spori eficiența și performanța în industria agricolă din județul Vâlcea, Grupul Carmistin condus de Iustin Paraschiv a finalizat cu succes un alt important proiect de investiții, pentru construirea a 8 celule de depozitare cereale, cu o capacitate de 500 tone fiecare, în comuna Lădești.

Această nouă infrastructură de depozitare va permite companiei să gestioneze în condiții optime cantități considerabile de cereale, asigurând o aprovizionare stabilă și sigură pentru fermele deținute.

De asemenea, la finalul lunii august, un partener local al Grupului Carmistin va inaugura fabrica de peleți lucernă și paie de la Drăgășani. Cu o producție de 35.000 de tone de peleți pe an, această nouă unitate va acoperi în întregime cerințele de furaje pentru fermele ce aparțin Grupului.

Un nou proiect care va fi finalizat până în toamnă de Carmistin vizează implementarea unui sistem inovator de irigații, în comuna Făurești, Vâlcea. Acest sistem va acoperi o suprafață de 350 de hectare de teren agricol, permitând companiei să-și maximizeze producția de cereale cu aproximativ 70%.

Cu o abordare sustenabilă și tehnologie avansată, acest proiect va contribui semnificativ la conservarea resurselor de apă și la creșterea productivității culturilor agricole.

Așadar, prin proiectele ambițioase și investițiile sale majore în județul Vâlcea, Grupul Carmistin va genera sute de noi locuri de muncă, oferind oportunități semnificative de angajare pentru locuitorii din zonă.

Cu noile investiții din Vâlcea, Iustin Paraschiv, președintele Carmistin vine cu promisiunea unui viitor prosper pentru agricultură și comunitatea locală, subliniind încă o dată că investițiile inteligente și responsabile reprezintă motorul creșterii și dezvoltării durabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe