Sparle si soparle, 16.05.2024

joi, 16 mai 2024
  • În contextul modernizărilor efectuate de Primărie pe Dealul Caplea, iese tot mai mult în evidență HIDOȘENIA numită fostul motel-restaurant Capela din Râmnicu Vâlcea. Amplasat într-un cadru natural superb și beneficiind de o panoramă excepțională, fostul motel-restaurant Capela din Râmnicu Vâlcea pare lovit, în continuare, de blestem. Proprietarul complexului, firma Xavitel (Octavian Luță), nu a investit nici un leu pentru reconstrucție, chiar dacă au trecut, iată, 6 (șase) ani de la achiziția imobilelor de la controversatul afacerist Nicolae Minea. La începutul lui 2018, Xavitel a achiziţionat unul din cele mai tari branduri ale turismului din Râmnicu Vâlcea, cu o sumă neprecizată public. Patronul SC Xavitel SRL este prosperul om de afaceri Octavian Luţă, originar din Berbeşti şi, printre altele, deţine şi câteva spaţii comerciale, iar, de câţiva ani încoace, a intrat şi în piaţa dezvoltatorilor imobiliari, construind mai multe blocuri în Ostroveni.

 

  • Un nou consilier județean de la PNL Vâlcea, cu mai puțin... de o lună înainte de alegeri: Algina Tricuță. În cadrul unei ședințe a CJ Vâlcea, patru proiecte de hotărâri i-au fost dedicate acestei „probleme”: prezentarea Încheierii nr.74 din 10 aprilie 2024, pronunţată de Tribunalul Vâlcea, Secţia a II-a Civilă, privind validarea mandatului de consilier judeţean al doamnei Tricuță Algina Elena; depunerea jurământului de către doamna Tricuță Algina Elena, consilier judeţean validat de Tribunalul Vâlcea; proiect de hotărâre privind modificarea nominalizării de la poziția nr.1, punctul VII - Comisia pentru strategii, programe de dezvoltare economico-socială și relații externe din anexa nr.2 la Hotărârea Consiliului Județean Vâlcea nr. 199 din 10 noiembrie 2020 privind organizarea comisiilor de specialitate ale Consiliului Județean Vâlcea, etc.

 

  • Spitalul din Horezu, dat exemplu pozitiv de Pro TV! „Cele mai impresionatate transformări sunt în spitalele orăşeneşti sau rurale unde fondurile europene au schimbat radical serviciile medicale şi felul în care se simt pacienţii. Vizităm spitalul din Horezu care cu 10 milioane de euro investiţi în reabilitare şi dotare a devenit unul dintre cele mai moderne din zonă. Cu bani Europeni, ţara noastră ar fi putut reface reţeaua de spitale orăşeneşti, dacă autorităţile s-ar fi preocupat să scrie proiecte. Iar exemplul bun vine de la Horezu, judeţul Vâlcea. Un spital transformat din temelii cu cele 10 milioane de euro atrase de autorităţile locale. Nu sunt foarte mulţi ani de când spitalul se zbătea în lipsuri. Azi e unul dintre cele mai solicitate. Prima oprire o facem în ambulatoriu. A suferit două proiecte renovare şi aici radiologia clasică. Două milioane de euro au fost investite în ambulatoriul. Micul spital găzduieşte şi un CT, dar şi un aparat de mamografie cu tomosinteza, unul dintre cele mai scumpe de pe piaţă”, se menționează în reportajul „România, te iubesc!” din 12 mai 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe