Autorităţile din Vâlcea i-au omagiat pe militarii români care au luat parte la acţiuni militare din diferite zone de conflict

vineri, 10 noiembrie 2023

Autorităţile din Vâlcea i-au omagiat, vineri, pe militarii români care au luat parte la acţiuni militare din diferite zone de conflict din lume printr-un spectacol dedicat Zilei Veteranilor din Teatrele de Operaţii ce a avut loc la Teatrul "Anton Pann" din Râmnicu Vâlcea.

Printre invitaţii de seamă ai evenimentului s-a aflat şi Mariana Brânzan, soţia primului militar român decedat în teatrele de operaţii - sublocotenentul Remus Brânzan, care a căzut la datorie în timpul unei misiuni de lărgire a coridorului Gorazde, pe 17 septembrie 1996, în Bosnia-Herţegovina. Conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea i-a înmânat văduvei militarului originar din Vâlcea o diplomă de recunoştinţă pentru sacrificiul acestuia.

"Se decernează această diplomă cu ocazia Zilei veteranilor din teatrele de operaţii, în semn de profund respect şi recunoştinţă pentru eroismul de care a dat dovadă în misiunile din teatrele de operaţii, unde a luptat până la sacrificiul suprem", a transmis preşedintele CJ Vâlcea.

Cei aproximativ 200 de militari în rezervă, în retragere şi în activitate care au participat la eveniment au avut parte de un recital de poezie patriotică, susţinut de actori de la teatrul care a găzduit evenimentul, dar şi de muzică în interpretarea unor tineri solişti de la Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Râmnicu Vâlcea şi a Fanfarei Judeţene "Constantin Brâncoveanu".

Totodată şi reprezentanţii asociaţiilor militarilor veterani şi veteranilor cu dizabilităţi din Vâlcea au ţinut să le mulţumească autorităţilor locale că nu au uitat de ei în această zi şi le-au acordat diplome onorifice.

Ziua Veteranilor din Teatrele de Operaţii se celebrează pe 11 noiembrie începând cu anul 2014, pentru recunoaşterea meritelor personalului Armatei României participant la acţiuni militare. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe