ACŢIUNILE POLIŢIŞTILOR PENTRU COMBATEREA CONSUMULUI DE ALCOOL ŞI SUBSTANŢE PSIHOACTIVE CONTINUÄ

luni, 2 octombrie 2023

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au acţionat în perioada 29 septembrie - 1 octombrie a.c., pe drumurile publice din judeţ, pentru combaterea şi prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente, respectiv abateri ale pietonilor, nererespectarea regimului legal de viteză, depăşire neregulamentară şi consumul de băuturi alcoolice şi alte substanţe interzise la volan.

Acţiunile au vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulaţia pe drumurile publice, acţionându-se cu preponderenţă pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe psihoactive.

În acest sens, poliţiştii au aplicat 641 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 161.000 lei.
Totodată, au fost verificate 580 de autovehicule, legitimate 690 de persoane şi efectuate 376 de testări de alcool şi droguri.

Ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 49 de permise de conducere (16 pentru viteză, 7 pentru consumul de alcool la volan, 13 pentru depăşire neregulamentară, 6 pentru neacordare prioritate pietoni, iar 7 pentru alte abateri).

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.
Au fost întocmite 10 dosare penale pentru infracţiunile depistate în trafic.

Reamintim conducătorilor auto modificările legislative în materie penală (Legea 213/2023), respectiv, în cazul conducătorului auto aflat sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive ori fără a deţine permis de conducere şi care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Nu vă puneţi viaţa în pericol urcându-vă în autovehicule conduse de persoane care nu deţin permis de conducere, aflate sub influenţa alcoolului sau a drogurilor.

Faceţi alegeri conştiente şi sigure! Nu conduceţi vehicule altfel decât în deplină siguranţă!

Exemple:

La data de 29 septembrie a.c., în jurul orei 23:00, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Bălceşti au oprit pentru control, un autoturism condus de un tânăr, de 19 ani, care circula pe DN 65 C, în localitate.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive.

Menţionăm că aceasta nu reprezinta probă în cadrul dosarului penal, cel în cauză fiind condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise.

Totodată, în jurul orei 23.30, poliţiştii Formaţiunii Rutiere Horezu au oprit pentru control, pe DJ 646, în localitatea Tomşani, un autoturism condus de un bărbat, de 24 de ani, din localitate.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive.

Menţionăm că aceasta nu reprezinta probă în cadrul dosarului penal, cel în cauză fiind condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise.

În ambele cazuri, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

La data de 30 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea au depistat un bărbat, de 29 de ani, din localitatea Nicolae Bălcescu, în timp ce conducea un autoturism, în municipiul Râmnicu Vâlcea, sub influenţa băuturilor alcoolice.

Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Persoana în cauză a fost condusă la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii concentraţiei alcoolice în organism.

Tot sâmbătă, poliţişti din cadrul Secţiei nr. 2 Milcoiu au depistat un bărbat, de 57 de ani, din localitatea Stoileşti, în timp ce conducea un autoturism, pe DC 39, sub influenţa băuturilor alcoolice.

Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Persoana în cauză a fost condusă la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii concentraţiei alcoolice în organism.

Poliţiştii au întocmit dosare penale, în care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe