Sparle si soparle, 06.03.2023

duminică, 5 martie 2023

 

  • Din stenograma audierii de Comisia senatorială a lui Marian Rusu, garda de corp a Elenei Ceaușescu, din anul 1995, aflăm amănunte mai puțin cunoscute despre popasurile fostei numărul 2 la Olănești, la băi: „La Olănești făcea mai mult plimbări pe jos și tratament: masaj, fizioterapie și avea o bază mică proprie chiar în cadrul vilei, la subsol unde veneau înainte asistentele de la Complexul 1 Mai. Mergea pe jos 15, 20 minute în cursul zilei. La Olănești nu venea nimeni, odată am văzut-o pe Poliana Cristescu. Mai venea primul secretar de la județ, pe care nu o înghițea că era o femeie (Venerica Pătru - n.r.). În schimb avea foarte multe discuții cu cel de la gospodăria de partid, că voia să construiască acolo, în altă parte ceva. Elenei Ceaușescu se obișnuia să i se sărute mereu mâna”.

 

  • Conform adresei nr. 788/27.02.2023, Taverna D'Amici, apartinand SC Marotis SRL Ramnicu Valcea din Ramnicu Valcea, a fost sanctionata contraventional de inspectorii de la Protectia Consumatorilor, cu amenda si inchisa temporar pentru neregulile gasite.

 

  • Primăria comunei Stănești a avut două „neconformități” privind calitatea gestiunii economico-financiare, descoperite de Curtea de Conturi. Urmare verificării cheltuielilor de capital efectuate în anul 2020 la obiectivul de investiții finanțat prin PNDL - „Modernizare drumuri de interes local în satele Vârleni-Linia Dealului și Stănești-Cuculești, comuna Stanesti”, s-au constatat plăți nejustificate în sumă de 15 mii lei, la care s-au calculat accesorii în sumă de 2 mii lei, sume aferente unor lucrări și prestări servicii achitate de primărie... dar neexecutate. Urmare verificării cheltuielilor de capital efectuate în anul 2019 la obiectivul de investiții finanțat prin PNDL - „Pod dalat peste pârâul Purcareata și Pod beton armat peste râul Cerna”, s-au constatat plăți fără justificare legală în sumă de 19 mii lei, la care s-au calculat accesorii în sumă de 3 mii lei, sume aferente unor lucrări și prestări servicii, achitate de Primăria Stănești, dar tot neexecutate.

 

  • Prelungire de mandat de director general! Consiliul de administraţie al SC Băile Govora SA, întrunit în data de 13 ianuarie 2023, în conformitate cu prevederile din Legea nr. 31/1990 a societăţilor comerciale şi din actul constitutiv al societăţii, a aprobat prelungirea mandatului doamnei Violeta Nițescu, de profesie inginer, în calitate de director general al societății. Durata mandatulul este de 12 luni, de la 1 februarie 2023 până la data de 31 ianuarie 2024, cu posibilitate de prelungire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe