Percheziţii în judeţul Vâlcea, într-un dosar de înşelăciune în care ar fi fost decontate sume mai mari pentru cazarea unor cetăţeni ucraineni la hoteluri

marți, 13 decembrie 2022

Percheziţii în judeţul Vâlcea, într-un dosar de înşelăciune în care ar fi fost decontate sume mai mari pentru cazarea unor cetăţeni ucraineni la hoteluri

Poliţiştii din Vâlcea fac, marţi, 23 de percheziţii în acest judeţ şi în municipiul Bucureşti, într-un dosar de înşelăciune în care administratorul unui hotel este suspectat că a decontat servicii de cazare şi masă pentru cetăţeni ucraineni, însă în realitate numărul celor găzduiţi ar fi fost mai mic decât cel menţionat în acte, relatează News.ro.

Poliţia Română a anunţat că, marţi, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, fac 23 de percheziţii domiciliare, în judeţul Vâlcea (22) şi în municipiul Bucureşti (1).

„În fapt, în perioada aprilie-noiembrie 2022, administratorul unei persoane juridice, având ca obiect de activitate prestarea de servicii hoteliere, ar fi solicitat şi primit de la o instituţie publică o sumă de bani, cu titlul de decontare a serviciilor de cazare şi masă, oferite unor cetăţeni ucraineni, fiind depuse documente pentru cazarea acestora în două unităţi hoteliere. Din cercetări a reieşit că, în perioada respectivă, în unităţile hoteliere au fost cazaţi mai puţini cetăţeni ucraineni faţă de totalul celor atestaţi scriptic ca fiind cazaţi”, a precizat IGPR.

La acţiune participă şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Vâlcea.

Vezi AICI video

Publicatia Gazeta Valceana informeaza ca două pensiuni din Băile Olănești au fost azi, 13 decembrie 2022, vizitate de mascați. Este vorba despre două unități hoteliere ce ar aparține unei singure societăți comerciale (SC Voltecs SRL), iar anchetatorii susțin că există suspiciuni de comitere a unor infracțiuni de înșelăciune cu decontarea cazării și hranei refugiaților din Ucraina. Mai precis, patroana pensiunilor ar fi înregistrat pe hârtie mai mulți uncraineni decât a cazat și hrănit în realitate (un refugiat era înregistrat în doua locații), încasând sume de bani de la stat în mod fraudulos. Trebuie precizat că, la nivelul județului Vâlcea, de la începutul războiului din Ucraina și până în prezent, s-au decontat peste 5,7 milioane lei pentru cazarea refugiaților și peste 2,4 milioane lei cu hrana lor. Banii sunt decontați prin Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea, după ce toate documentele sunt aprobate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al cărui președinte este prefectul de Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe