Cum să arăți mereu stilată? Iată 3 aspecte de care să ții cont în alegerea hainelor

vineri, 9 decembrie 2022

 

Simți nevoia de o schimbare sau doar îți dorești să depui mai mult efort în felul în care arăți? O ținută alcătuită corect poate face diferența în viața de zi cu zi și chiar în felul în care te tratează ceilalți. Nivelul de încredere este mai ridicat în momentul în care te simți bine în pantofii tăi, ești mai optimist și parcă totul îți merge mai bine. Ține minte, ținuta este cartea ta de vizită! Alege să te prezinți cum trebuie și astfel o să ți se deschidă tot mai multe uși.

Iată 3 aspecte de care să ții cont în organizarea garderobei tale:

  1.     Culorile

Paleta de culori este un element foarte important de care să ții cont în alegerea garderobei. În funcție de nuanța tenului, culoarea părului și a ochilor, este nevoie să găsești culorile potrivite care să îți vină bine. Astfel, o persoană cu tenul cald și parul castaniu va arăta excelent în portocaliu, cărămiziu, roșu sau auriu, pe când unei persoane cu tenul rece și ochii albaștri îi va veni bine verdele, indigoul, albastrul și argintiul. Nu te întrista totuși dacă îți place extrem de mult portocaliul, iar tu ai tenul rece. Integrează culorile care îți plac cu alte nuanțe complementare. Poartă o bluză albastră pe care să o asortezi cu o poșetă portocalie și rezultatul obținut îi va lăsa pe toți cu gura căscată.

  1.     Mărimea

Mărimea potrivită va face cu siguranță diferența între un outfit reușit și unul dezastruos. Învață să-ți cunoști corpul și dimensiunile pentru a te îmbrăca pe măsura corectă a acestuia. Ține minte că unele branduri sunt diferite de altele, iar astfel marimea 36 într-un magazin poate însemna 38 în altul. Așadar, probează întrodeauna hainele înainte să le cumperi, dar dacă recurgi la shopping-ul online, cumpără doar din locurile pe care le-ai mai încercat și cunoști exact mărimea care îți vine. De asemenea, nu uita că mărimea încălțămintei diferă de la un anotimp la altul, astfel este posibil să porți 39 la o pereche de ghete de damă îmblănite de la Kalapod.net și 37 la sandalele de vară.

  1.     Forma corpului

Un alt amănunt pe care trebuie să îl iei în considerare în momentul în care îți alegi hainele este forma corpului tău. În estetică, totul este despre simetrie. Trebuie să creezi un echilibru de forme prin volum si estomparea defectelor fizice și a inegalităților. Astfel o siluetă în formă de pară va purta piese vestimentare cu volum sau imprimeuri în partea de sus, va accentua talia și va purta culori închise și o formă mai dreaptă sau lejeră în partea de jos. În schimb, o persoană cu formă de triunghi, cu umerii lați și șoldurile înguste va fi nevoie să creeze volum în partea de jos, purtând fuste cu volane și pantaloni evazați, în timp ce sus va opta pentru un decolteu în V și modele verticale pentru a lungi imaginea. Dacă ai silueta în formă de dreptunghi va fi nevoie să marchezi talia, formând în același timp și volum în zona umerilor și a șoldurilor.

Așadar, ține cont de aceste 3 elemente și nu vei da greș în alegerea outfiturilor de zi cu zi. Cumpărăturile nu vor mai fi o corvoadă pentru că acum știi cum să cauți ceea ce ți se potrivește. Pregătește-te să atragi privirile celor din jur, prezentându-te în cea mai bună variantă a ta!

sursa foto: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe