Ce este un credit ipotecar și ce caracteristici are

joi, 1 decembrie 2022

 

Creditul ipotecar este, în termeni simpli, o tranzacție financiară. Este o promisiune făcută pe baza unei documentații oficiale, că vei rambursa o datorie mare pe termen lung.

Deși unii oameni ar spune că procesul de obținere a unui credit ipotecar poate fi o durere de cap, acest împrumut poate face posibil visul de a fi proprietarul locuinței dorite. Dar, pentru a eficientiza tot ce înseamnă aplicarea și acordarea unui împrumut de locuință, trebuie să fii înarmat cu informațiile despre ce este acesta, ce caracteristici are și să lucrezi cu un creditor de încredere.

Ce este un credit ipotecar?

Un credit ipotecar este un tip de împrumut utilizat pentru a cumpăra sau a întreține o proprietate, un teren sau alte tipuri de bunuri imobiliare. În cazul creditelor ipotecare, debitorul este de acord să ramburseze împrumutul în timp util, de obicei, printr-o serie de plăți regulate lunare care includ suma inițială și rata dobânzii. 

Un debitor ar trebui să solicite un credit ipotecar de la o instituție bancară de încredere, cum este Credit Europe Bank, și să se asigure că îndeplinește criteriile de eligibilitate, inclusiv scorul minim de credit și avansul pentru ipotecă. Dacă cerințele sunt îndeplinite, cererea va trece printr-un proces riguros înainte de faza de închidere și obținerea sumei cerute.

Un credit ipotecar se încheie între o instituție financiară bancară și un debitor (și co-debitorii săi dacă este cazul) pentru interval de cel puțin 15 ani până la 30-35 de ani. Întinderea plăților pe mai mulți ani poate reduce valoarea ratei lunare, dar poate crește valoarea totală a dobânzii pe care debitorul o plătește pe toată durata de viață a împrumutului.

Tipurile de credite ipotecare variază în funcție de nevoile debitorului, ratele putând fi atât variabile, cât și fixe.

Găsești aici informațiile de care ai nevoie despre creditul imobiliar-ipotecar de la Credit Europe Bank.

Caracteristicile unui credit ipotecar

Garanția

Când ești de acord să cumperi o locuință printr-un credit imobiliar, vei semna un document legal prin care ești de acord să rambursezi suma împrumutului, dobânzile și orice costuri suplimentare. Noua ta casă va fi folosită ca garanție pentru creditul de locuință, ceea ce înseamnă că, dacă nu ești în măsură să rambursezi ratele lunare, creditorul poate revendica locuința.

Creditul ipotecar mai este cunoscut sub numele de creanță asupra proprietății. În cazul în care debitorul nu mai plătește ipoteca, creditorul poate executa silit proprietatea.

Suma împrumutată

Aceasta reprezintă banii împrumutați de la creditor. De cele mai multe ori, trebuie să faci o plată în avans de 15%-20% din valoarea totală a proprietății sau a sumei împrumutată pentru a asigura creditul.

Rata dobânzii

Rata dobânzii este suma plătită de debitor pentru utilizarea serviciului de împrumut oferit de creditor.

Asigurarea

Un credit imobiliar nu poate fi asigurat fără o asigurare de locuință. Asigurarea locuinței te protejează atât pe tine, cât și pe creditori în caz de deteriorare a proprietații din cauza unui incendiu, furt sau a unui alt eveniment neplăcut.

 

Când aplici pentru un împrumut, creditorul va arunca o privire la starea ta financiară pentru a determina dacă te califici pentru suma cerută. În general, se va uita la istoricul de credit pentru a vedea dacă ești în măsură să rambursezi împrumutul. De asemenea, se vor lua în considerare valoarea avansului, raportul datorie-venit și activele deținute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe