Obiceiul la care trebuie să renunți dacă vrei să slăbești

vineri, 21 octombrie 2022

Știință confirmă ceea ce persoanele care își numără caloriile știu deja: evita restaurantele.

Restaurantele sunt numărul unu în topul locurilor care îți sabotează dietă,conform ultimelor cercetări, ceea ce nu va surprinde pe nimeni care a încercat vreodată să piardă în greutate în timp ce mănâncă în afară casei.

Studiul, derulat timp de un an, care a fost prezentat la o reuniune recentă a American Heart Association, oferă o perspectiva asupra alimentelor tentante și comportamentele pe care le declanșează.

Prin utilizarea unei aplicații smartphone, cercetătorii au urmărit 150 de persoane supraponderale care încercau să urmeze o dietă de slăbit rapid.

Oamenii din studiu, în majoritate femei, au fost verificați de până la cinci ori pe zi și au raportat unde au fost și dacă s-au abătut de la planul lor alimentar (sau au fost tentați să facă acest lucru).

De asemenea, li s-a cerut să raporteze oricând au mâncat alimente sau porții care au știut că erau în contradicție cu planul lor.

Oamenii au raportat că cele mai multe tentații au fost într-un restaurant sau bar, sau atunci când au fost în prezența altor persoane care mănâncă.

Ei au remarcat o dorința mai mică de a mânca prea mult la domiciliu sau locul de muncă și chiar și mai mică atunci când au fost în mașînă sau în casele altor oameni.

Persoanele care au făcut parte din studiu au avut aproximativ 60% șanse să cedeze acestor ispite la restaurante și atunci când au fost în preajma altor persoane care mănâncă. Procentele s-au diminuat la serviciu sau în mașînă, aproximativ 40% și respectiv 30%.

Explicația este destul de simplă. Cei mai mulți pot vedea ieșirea la restaurant că o scuză pentru a lua o pauză de la dietă, însă nu iau în calcul că, mai mult decât o cură de slăbire, este vorba despre un stil de viață.

Mâncatul acasă este mai sigur, deși nu foarte simplu de manevrat. Au fost raportate mai puține ispite alimentare în casele lor și în cele ale prietenilor decât în restaurante. Dar când a apărut acele ispite, cei care au participat la studiu au cedat în aproape 65% din cazuri.

Chiar și atunci când au fost complet singuri, oamenii au fost tentați să cedeze în 50% din situații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe