Amenajarea locuinței în stil modern: 4 sfaturi de urmat

luni, 17 octombrie 2022

Sursa: Shutterstock

Probabil puține lucruri se compară cu sentimentul de liniște și confort pe care îl ai când pășești în propria locuință după o zi obositoare. Canapeaua confortabilă, baia cu spumă sau mirosul lenjeriei proaspăt spălate pot fi doar câteva dintre lucrurile care te relaxează și îți dau sentimentul de „acasă”. Cheia din spatele acestei emoții este stilul de amenajare, care poartă amprenta personalității tale. 

Poate că preferi o casă în stil scandinav, cu cât mai puține obiecte sau, dimpotrivă, ești genul de persoană extravagantă care achiziționează toate decorațiunile cool. Indiferent cum preferi să îți amenajezi încăperile, un suflu modern se va potrivi de minune, în special din punct de vedere estetic. Iată câteva idei ingenioase:

  1.  Alege iluminarea potrivită

Lumina dintr-o încăpere este unul dintre principalii factori responsabili de starea de spirit. Diferențele se resimt în cazul energiei, al gradului de odihnă sau al posibilității de relaxare, în funcție de intensitatea și calitatea acesteia. Optează să te joci cu iluminarea din locuința ta prin amplasarea lampadarelor în colțurile camerei sau lângă o canapea sau un fotoliu și a lămpilor și veiozelor pe măsuțe amplasate strategic pentru a-ți crea oaze de confort, precum și senzația unui spațiu mai mare. 

Desigur, nimic nu se compară cu eleganța unui candelabru modern, care se va integra cu ușurință atât într-un stil de amenajare minimalist, cât și într-unul presărat cu multe obiecte decorative. Poți alege un model clasic, potrivit pentru casele cu aspect vintage, dar și unul simplu, futurist, pentru un aspect occidental. 

2. Cumpără mobilier modular 

Aspectul modern al unei case este oferit atât de estetica mobilierului, cât și de modul în care acesta este amplasat în încăpere. Dacă ești în plin proces de amenajare și nu ai achiziționat încă piesele de mobilier, poți arunca o privire și asupra variantelor modulare. Acestea vin în diverse modele și culori, iar opțiunile pentru varianta finală sunt multiple. 

Unul dintre cele mai mari avantaje al acestor piese modulare este posibilitatea de a achiziționa corpuri noi ori de câte ori este nevoie, fără să schimbi întreaga mobilă. Mai mult, în situația în care simți că ai nevoie de o schimbare din punct de vedere al aspectului, le poți așeza într-o nouă formă fără bătăi de cap. 

3. Alege covoare chic

Covoarele nu sunt doar obiecte decorative într-o locuință, însă au și o funcționalitate practică - aceea de a oferi confort termic în zilele reci. În plus, amplasarea lor pe podele te va ajuta să pășești mereu pe ceva plăcut la atingere, în timp ce va contribui la amortizarea zgomotelor. 

Culorile aprinse sunt recomandate pentru amenajările monocrome, deoarece vor oferi un suflu proaspăt asupra design-ului. Dacă ai optat pentru mobilier în diverse nuanțe, alege covoarele în culori neutre. 

4. Investește într-o canapea confortabilă 

O canapea potrivită poate oferi un aer modern locuinței în funcție de materialul și designul pe care aceasta le are. Alege să investești într-o canapea modulară, extensibilă. Acestea vin, de obicei, în completarea unor fotolii de tip puf care denotă confort și eleganță. 

Chiar dacă prețul poate fi mai piperat, cumpără o variantă cu material lavabil. Astfel, vei proteja canapeaua de pete și murdărie, putând să te bucuri de ea timp îndelungat. Pentru un efect optic aparte, poți achiziționa piesa de mobilier într-o culoare contrastantă cu restul obiectelor decorative. Spre exemplu, dacă ai amenajat încăperea în nuanțe de alb și negru, o canapea roșie va fi de impact. 

Sentimentul de „acasă” este reprezentat de confortul pe care îl ai atunci când îți petreci timpul în propria locuință. Investește în obiecte decorative de calitate, dar nu neglija detaliile precum iluminarea sofisticată și confortul pieselor precum canapeaua sau fotoliile. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe