Moda de pe vremuri revine! 5 obiecte de design care sunt din nou în tendințe

marți, 27 septembrie 2022

 

Se știe deja faptul că moda este ciclică și tinde să se întoarcă odată la ceva timp. Ei bine, chiar și în lumea designului interior, au reapărut trenduri in anii '80 și '90. De accea, poate a venit vremea să faci o vizită până în pod ca să vezi dacă găsești obiecte pe care le-ai putea reutiliza. Știi care sunt tendințele reapărute în lumea designului interior?

Uite 5 idei din care te poți inspira!

  1. Obiectele ovale

Obiectele ovale și rotunde revin la modă, aducând înapoi atmosfera din anii '80, vibrantă și plină de energie. Astfel, poți utiliza diverse obiecte decorative sau de mobilă în formă ovală, iar dacă sunt și într-o culoare pastel, este și mai bine. Oglinzile și noptierele rotunde pot avea un efect impresionant asupra unui dormitor, lărgind vizual spațiul.

  1. Teracota

Terracota a fost folosită de-a lungul vremii în tot felul de forme și scopuri în industria arhitecturii și a design-ului. Acum, revine la modă, deci poți opta pentru o sobă de fontă pe lemne, decorată cu teracotă. Cei de la Hornbach.ro au o gamă variată de astfel de sobe, dintre care poți alege una a cărei dimensiuni și aspect te atrage mai tare. Acest obiect este atât decorativ, cât și funcțional, fiind o sursă de căldură viabilă de-a lungul întregii ierni. Dacă investești într-o astfel de sobă, cumpără una într-o o culoare care să se potrivească cu restul amenajării din cameră.

  1. Canapelele și fotoliile joase

Deși în ultimul timp s-au folosit mult în designul interior canapelele și scaunele cât mai înalte, care dau impresia unui bar, acum se trece la opusul lor. Cu cât sunt mai aproape de podea, cu atât au un aer mai relaxat. Dacă preferi, poți să modifici chiar tu propria mobilă pentru a o face mai joasă (schimbă picioarele cu unele mai mici).

  1. Obiectele din ceramică

Ceramica reprezintă un material extrem de versatil, care acum a revenit la modă. Vesela din ceramică, în special, este la mare căutare: farfurii, castroane și căni din ceramică pictate cu diverse modele aduc un plus de rafinament în bucătăria oricui. Dacă ai copii, încearcă să faci o activitate de pictat pe ceramică împreună cu ei, iar obiectele rezultate vor rămâne amintiri pentru toată viața.

  1. Ratanul

Ratanul a fost mult timp folosit pentru mobilierul de grădină, însă acum este recomandat de specialiștii în design pentru diverse obiecte din casă. Astfel, dacă folosești cutii de depozitare sau coșuri din ratan, faci din spațiul tău unul mult mai primitor.

Așadar, chiar dacă moda se schimbă, acest lucru nu înseamnă că trebuie să renovezi casa în fiecare an. Dimpotrivă, această ciclicitate a tendințelor îți permite să reciclezi, să reutilizezi obiecte demult uitate. Unele lucruri sunt menite să fie păstrate și prețuite timp de generații întregi, așa că nu ezita să cauți în podul tău sau al bunicilor pentru obiecte care acum ar da o valoare impresionantă design-ului interior din casa ta.

Sursa foto: pexels.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe