Extra Grecia - Organizarea bugetului pentru vacanță. Cheltuielile esențiale și banii de buzunar

joi, 11 august 2022

 

Sursa foto: Shutterstock

Imaginea poate fi descărcată de aici

Cea mai așteptată perioadă din an este concediul, de aceea este necesară planificarea tuturor detaliilor care țin de rezervarea hotelului, biletele de călătorie, bugetul pentru achitarea cazării și a meselor, sumele necesare pentru vizite turistice și distracții. Vă prezentăm câteva recomandări pentru organizarea unei vacanțe în Grecia, ca să vă bucurați de un sejur excelent.

Alegeți vacanțe early booking la tarife avantajoase în stațiunile grecești

Primul pas în organizarea bugetului pentru vacanță îl constituie achiziționarea sejurului la tarife avantajoase. Comparați diferite oferte și alegeți din timp operatorii turistici pentru cumpărarea biletelor către stațiunea preferată din Grecia.

Optați pentru rezervări early booking, ca să beneficiați de discounturi și de posibilitatea achitării în rate a vacanței în Attika, Halkidiki, Coru, Creta, Evia, Kalamata, Kos, Mykonos, Peloponnese, Rodos sau Santorini.   

Rezervați bilete de avion către insulele din Grecia de pe site-uri turistice cu oferte atractive

Dacă alegeți o vacanță individuală, după ce ați decis locul de concediu și perioada sejurului, trebuie să rezervați din timp bilete de avion, ca să obțineți cele mai avantajoase tarife. Accesați site-urile turistice pe care sunt listate toate cursele disponibile și alegeți un zbor din București spre Grecia, astfel încât să vă încadrați în bugetul stabilit.

Puteți opta pentru diferite aeroporturi, în funcție de regiunea unde vreți să mergeți în vacanță în Grecia: Corfu, Creta - Heraklion, Patras - Peloponnese, Rodos, Santorini. Combinați transportul aerian cu cel maritim, ca să obțineți cel mai avantajos traseu.

Efectuați plăți online și plăți cu cardul la hoteluri și restaurante din Grecia 

 

Veți reuși să țineți bugetul sub control dacă efectuați plăți online cu ajutorul aplicațiilor de internet banking și online banking. Ați pus laptopul în bagaj, iar telefonul mobil sau smartwatch-ul sunt nelipsite din rucsac. Folosiți-le pentru tranzacții rapide, sigure, fără comisioane sau taxe ascunse.

Plătiți cu cardul de credit la hoteluri și restaurante și solicitați bonul fiscal. Verificați extrasul de cont și soldul la finalul fiecărei zile, ca să ajustați la nevoie volumul cheltuielilor, înainte să constatați că ați epuizat banii de vacanță.

unnamed

Cumpărați suveniruri de la localnici și evitați magazinele turistice cu prețuri mari

Grecia este o țară turistică prin excelență, așa că veți întâlni la fiecare colț de stradă magazine cu suveniruri diverse: brelocuri, miniaturi, replici ale unor opere de artă celebre, artizanat, bijuterii, podoabe, articole de îmbrăcăminte, specialități culinare tradiționale,  ș.a.

Cumpărați obiectele preferate de la magazinele localnicilor și evitați zonele turistice, unde toate suvenirurile au prețuri mari. Veți găsi lucruri frumoase, autentice, iar economiile la bugetul de vacanță vor fi semnificative.

Planificați vizitele la obiective turistice și transportul maritim ca să achiziționați abonamente la prețuri convenabile

Înainte de plecarea în vacanță realizați o planificare pe zile a călătoriilor și excursiilor pe care le veți face. Astfel puteți să grupați diferite destinații din Grecia și aveți la dispoziție abonamente de tip Tourist Pass, la tarife mai convenabile decât cele pe care le achitați la fața locului, când cumpărați câte un tichet separat pentru fiecare transfer pe mare către insule sau pentru intrarea la muzee.

Interesați-vă despre serviciile gratuite pe care le oferă hotelul unde stați și despre discounturile pe care vi le asigură operatorii turistici pe care i-ați ales pentru organizarea vacanței. Veți reuși să cheltuiți inteligent banii de vacanță și să vă bucurați de bugetul disponibil, pentru mai multă distracție alături de cei dragi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe