|luni, august 8, 2022
  • Follow Us!

Consiliul local al comunei Vaideeni a aprobat realizarea investiţiei „Lucrări de consolidare și punere în siguranţă platformă drum comunal DC 137” 

baluta-daniel-achim-vaideeni

Consiliul local al comunei Vaideeni a aprobat realizarea investiţiei „Lucrări de consolidare și punere în siguranţă platformă drum comunal DC 137”

Prin Hotărârea nr. 24/2022, Consiliul local al comunei Vaideeni a aprobat devizul general estimativ al obiectivului de investiţii „Lucrări de consolidare și punere în siguranţă platforma drum comunal DC 137, sat Vaideeni, Comuna Vaideeni, judeţul Vâlcea”, la valoarea totală de 2,45 milioane de lei fără TVA. Încă din luna martie, primarul comunei Vaideeni, Daniel Băluţă, a depus un proiect prin Agenția Fondului pentru Mediu (AFM) pentru achiziția de microbuze electrice și stații de încărcare: „Microbuzele ar fi o prioritate pentru noi, pentru că avem nevoie pentru transportul elevilor, ale noastre fiind foarte vechi. Tot în domeniul energiei verzi, dorim să facem și un parc fotovoltaic, pentru că am reduce considerabil costurile facturilor la energia electrică”. La începutul acestui an, Consiliul local al comunei Vaideeni a aprobat implementarea proiectului „Modernizare iluminat stradal în comuna Vaideeni, judeţul Vâlcea”, la valoarea de 1,15 milioane de lei. S-au mai decis cheltuielile aferente proiectului ce se prevăd în bugetul local pentru perioada de realizare a investiţiei în cazul obţinerii finanţării prin Administraţia Fondului pentru Mediu. Conform unor precizări date presei locale, primarul Daniel Băluţă își dorește cât mai repede ca localitatea Vaideeni să devină staţiune de interes local: „Ne rămâne să ne mobilizăm şi spre programele cu fonduri europene, fiindcă sperăm ca, între timp, să putem obţine declararea localităţii ca staţiune de interes local, ceea ce ne va crea o mai mare oportunitate şi deschidere. În acest sens facem demersurile şi, după ce vom obţine acest statut, vom avea oportunitatea de a beneficia de liniile de finanţare care sunt destinate staţiunilor, şi ne vom îndrepta spre dezvoltarea satului de vacanţă Ursul Ursuleţul, un colţ al Vaideeniului care întregeşte acest tărâm încărcat de legende”.

Leave a Response