TOP 5 pietre prețioase și semiprețioase protectoare și semnificația lor

luni, 27 iunie 2022

 

Te-ai întrebat vreodată de ce în anumite locuri te simți relaxat și inspirat, iar în altele ești mai stresat și anxios? Se întâmplă datorită energiei pe care o transmite fiecare spațiu în care te afli. În mod similar, pietrele prețioase și semiprețioase conservă energia pământului și au mai multe proprietăți vindecătoare și protectoare. Fiecare piatră are o energie și semnificație unică care ajută la eliberarea energiei negative din jurul tău. 

Iată top șase pietre prețioase și semiprețioase protectoare și semnificația lor:

1. Safirul - piatra înțelepciunii

Provenit din grecescul „sappheiros”, ce înseamnă „albastru”, safirul este o piatră prețioasă care simbolizează înțelepciunea și regalitatea. Este o piatră care a cucerit universul bijuteriilor încă din vremurile Vechiului Testament și până în prezent. Pe lângă semnificațiile sale sacre și istorice, safirul are și multe beneficii la nivel spiritual și energetic: protejează de vorbele și intențiile negative, purifică energia celui care îl poartă, calmează sistemul nervos. Datorită nuanței pure și compoziției materialului, oferă claritate în gânduri și acțiuni. Pentru a înțelege profunzimea safirului, descoperă aici gama de pietre semiprețioase de la Magazinuldepietre.ro și te vei convinge de avantajele bijuteriilor din safir, față de alte pietre.

2. Rubinul - piatra iubirii, pasiunii și poftei de viață

Cuvântul „rubin” provine din latină și semnifică „roșu”. Datorită nuanței intense de roșu, rubinul reprezintă pasiune și ajută la restabilirea energiei în cuplu, precum și la rezolvarea disputelor, sporește încrederea și entuziasmul. Bijuteriile din rubin sunt perfecte pentru ziua îndrăgostiților sau aniversărilor de cuplu, datorită proprietăților de a aduce dragoste, putere și emoție.  

3. Smaraldul - piatra succesului

Fiind de proveniență greacă de la cuvântul „smaragdus”, ce reprezintă „verde”, smaraldul este simbolul succesului atât financiar, cât și din punct de vedere spiritual. Această piatră te protejează de energia negativă a celor din jur, ajută să-ți înțelegi nevoile și să comunici eficient cu alte persoane. Bijuteriile cu smaralde sunt considerate apărătoarea a legăturii dintre soți și sunt simbolul aniversării de 55 de ani de căsătorie (nunta de smarald).

4. Cuartul - piatra frumuseții interioare și exterioare

Cuartul sau quartzul provine de le grecescul „krystallos” și înseamnă „cristal”. În mitologia greacă, cuartul este asociat cu Afrodita - zeița iubirii și frumuseții. Astfel, această piatră este simbolul frumuseții, ajută la reglarea energiei și la regăsirea de sine. Cuartul te va ajuta să-ți găsești echilibrul spiritual și să evoluezi din punct de vedere emoțional. În Evul Mediu, cuartul era considerat vindecător de dezamăgiri și gânduri negative. Astfel, dacă ai o problemă sau te macină anumite gânduri pe care nu le poți elimina, poartă o brățară din quartz și încearcă să-ți scrii toate gândurile pe o foaie. Vei fi uimit de efectul acestui exercițiu.

5. Acvamarinul - piatra curajului

Fiind de proveniență latinească de la „aqua marine”, ceea ce semnifică „apă de mare”, acvamarinul este o piatră semiprețioasă de culoarea mării și oceanului. Există diferite legende asociate cu această piatră. În Evul Mediu se considera o piatră a „vieții veșnice” și aducea fericire purtătorilor. Piatra este asociată cu marea și oceanul, ceea ce oferă o energie specială, care ajută la depășirea fricilor, precum frica de a vorbi în public sau frica de spații publice. Acvamarinul este considerat un catalizator al curajului și puterii interioare, pentru a simți mai multă încredere în sine și propriile decizii.

În concluzie, gama de pietre prețioase și semiprețioase este extrem de variată, iar fiecare piatră are un farmec și o semnificație unică. În plus, merită să te informezi despre fiecare, pentru a ști care dintre acestea ți potrivesc mai bine și vor avea efectul așteptat.

Sursa foto: Unspalsh.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe