Deși sunt considerate fructe de început de vară, căpșunile pot fi recoltate până în luna decembrie. Sunt foarte iubite pentru gustul dulce, dar pentru o serie de proprietăți care aduc multe beneficii organismului.
O familie din Vâlcea s-a gândit să profite de popularitatea căpșunilor. Marian și Marcel pot fi o inspirație pentru cei care vor să înceapă o afacere care poate aduce profit un timp îndelungat.
Afacerea familiei din Vâlcea produce fructe mai și până la Crăciun. Aceștia cultivă un soi rezistent la temperaturi extreme, conform știriletvr.
Este cunoscut faptul că aceste fructe sunt bogate în vitamine. Căpșunile au o mulțime de vitamine precum C, E, B1, B2 și B6. Totodată, conțin si acid folic, fier, calciu, magneziu și fibre. Printre altele, căpșunile contribuie la arderea grăsimilor, ajută la digestie și îmbunătățesc sănătatea ochilor. Antioxidanții din căpțuni pot ajuta la prevenirea cataractei.
Doi cumnați s-au hotărât să facă bani din căpșuni. Aceștia au pus bazele unei afaceri în comuna Fârtățești din județul Vâlcea. După ce au lucrat în serele din Italia, cei doi tineri agicultori au pus la punct o plantaţie de căpşuni care rodesc până la începutul iernii.
Au primit și o finanţare europeană în valoare de 30 de mii de euro, bani cu care vor cumpăra primele utilaje.
Cei doi fermieri au strâns clienți de pe rețelele de socilizare. În lunile de toamnă, recolta este bogată, iar, în funcţie de cantitatea cumpărată, un kilogram de căpşuni costă între 15 şi 30 de lei. Această poveste de succes nu reprezintă un caz izolat. Tot mai mulți români care au lucrat afară se întorc în țară și reușesc să deschidă o afacere în agricultură cu ajutorul fondurilor europene.
Web Design by DowMedia