VIDEO - Afacerea cu care vâlcenii pot da lovitura până la Crăciun. Aceste fructe dulci şi aromate se vând ca pâinea caldă

duminică, 10 octombrie 2021

O familie din Vâlcea a dat lovitura cu o afacere ingenioasă. Cultivă un soi de fructe care dă roade până la începutul iernii.
Afacerea, cu care românii pot da lovitura până la Crăciun. Aceste fructe dulci şi aromate se vând ca pâinea caldă. Sursa foto - hepta.ro

Deși sunt considerate fructe de început de vară, căpșunile pot fi recoltate până în luna decembrie. Sunt foarte iubite pentru gustul dulce, dar pentru o serie de proprietăți care aduc multe beneficii organismului.

O familie din Vâlcea s-a gândit să profite de popularitatea căpșunilor. Marian și Marcel pot fi o inspirație pentru cei  care vor să înceapă o afacere care poate aduce profit un timp îndelungat.

Afacerea familiei din Vâlcea produce fructe mai și până la Crăciun. Aceștia cultivă un soi rezistent la temperaturi extreme, conform știriletvr.

afacere căpșuni
Sursa foto: Facebook/Capsuni Hurjuieni

Este cunoscut faptul că aceste fructe sunt bogate în vitamine. Căpșunile au o mulțime de vitamine precum C, E, B1, B2 și B6. Totodată, conțin si acid folic, fier, calciu, magneziu și fibre. Printre altele, căpșunile contribuie la arderea grăsimilor, ajută la digestie și îmbunătățesc sănătatea ochilor. Antioxidanții din căpțuni pot ajuta la prevenirea cataractei.

Doi cumnați  s-au hotărât să facă bani din căpșuni. Aceștia au pus bazele unei afaceri în comuna Fârtățești din județul Vâlcea. După ce au lucrat în serele din Italia, cei doi tineri agicultori au pus la punct o plantaţie de căpşuni care rodesc până la începutul iernii.

Au primit și o finanţare europeană în valoare de 30 de mii de euro, bani cu care vor cumpăra primele utilaje.

Cei doi fermieri au strâns clienți de pe rețelele de socilizare. În lunile de toamnă, recolta este bogată, iar, în funcţie de cantitatea cumpărată, un kilogram de căpşuni costă între 15 şi 30 de lei. Această poveste de succes nu reprezintă un caz izolat. Tot mai mulți români care au lucrat afară se întorc în țară și reușesc să deschidă o afacere în agricultură cu ajutorul fondurilor europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe