|vineri, octombrie 7, 2022
  • Follow Us!

VIDEO-Patru tineri din Rm. Vâlcea salvați din Munții Făgăraș, după ce s-au rătăcit și s-au luat la bătaie 

salvamont-arges-ob50

Salvamontiștii au reușit să găsească și să coboare în siguranță patru tineri din Rm. Vâlcea care s-au rătăcit în zona Vârfului Moldoveanu, apoi s-au speriat și s-au luat la bătaie.

Operațiunea a fost una dificilă, desfășurată inclusiv pe timp noapte, și a durat aproximativ 12 ore – relateaza turnulsfatului.ro

Cei patru tineri s-au rătăcit la coborârea de pe cel mai înalt vârf din România. Unul dintre ei s-a panicat. „I-am dat doi pumni ca să-l liniştesc, că nu te mai puteai înţelege cu el. Tremura şi le crea aceeaşi stare şi celorlalţi”, a povestit unul dintre ei pentru Adevărul. În plus, când au văzut că s-au rătăcit, tinerii s-au și despărţit, plecând în trei direcții diferite. „Unul s-a dus către Stâna lui Burnei, altul spre Podragu şi ceilalţi doi deasupra refugiului”, mai arată sursa citată.

„Putea să se termine destul de rău, dar cred că au avut pe cineva acolo Sus care i-a iubit!”, a explicat salvamontistul care a coordonat întreaga operaţiune de salvare, Valentin Retevoi de la Salvamont Nucşoara – Argeş.

Sursa video: Salvamont Nucșoara – Argeș

Leave a Response