|vineri, mai 27, 2022
  • Follow Us!

Constantin Radulescu: O bază de tratament balnear va fi amenajată la Ocnele Mari într-o clădire abandonată 

Screenshot_20210707-024049_Chrome

O bază de tratament balnear va fi amenajată la Ocnele Mari, într-o clădire neterminată şi abandonată de aproximativ 20 de ani, proiectul urmând a fi realizat printr-un parteneriat între primăria localităţii şi Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea, potrivit preşedintelui instituţiei, Constantin Rădulescu, care a semnat marţi acordul de parteneriat.

CJ Vâlcea a alocat pentru proiectul turistic de la Ocnele Mari suma de 250.000 de lei, ce vor fi utilizaţi pentru întocmirea studiilor şi documentaţiilor necesare.

“Pornim pe un drum nou, alături de Primăria Ocnele Mari, pentru construirea în localitate a unei Baze balneoclimaterice de tratament. Am semnat un acord de parteneriat, în baza căruia CJ Vâlcea a alocat şi suma de 250.000 lei pentru elaborarea documentaţiilor tehnico-economice. Depunem toate eforturile să avem în Ocnele Mari un nou obiectiv turistic şi să salvăm, practic, acea clădire aflată în paragina. Acest parteneriat reprezintă doar un obiectiv din planul nostru de dezvoltare a staţiunilor vâlcene, prin atragerea de fonduri externe, care, odată realizat, ne va oferi certitudinea că suntem pe drumul cel bun”, a spus Rădulescu într-o declaraţie de presă, informează Agerpres.

Primarul din Ocnele Mari, Remus Sasu, a punctat că prin realizarea unei baze de tratament balnear cu apă se va dezvolta infrastructura turistică a localităţii.

“Urmărim dezvoltarea infrastructurii turistice a localităţii, prin transformarea ruinei Romtrans, abandonată de 20 de ani, într-o bază balneo climaterică modernă, care să aducă plus valoare staţiunii”, a spus Sau într-o declaraţie de presă.

Printre atracţiile turistice din Ocnele Mari se numără salina şi cele două ştranduri cu apă sărată, iar turiştii pot opta şi pentru cazare în staţiune, având n vedere că în localitate sunt mai multe pensiuni.

Leave a Response