Iată 3 lucruri surprinzătoare pe care NU le știai despre magneziu

marți, 23 martie 2021

 

Atunci când vine vorba despre sănătate, toată lumea ar trebui să acorde mai multă importanță lucrurilor pe care le mănâncă și nu numai. Dacă ai o stare de spirit proastă sau pur și simplu nu te simți în largul tău, fără doar și poate există posibilitatea ca acest lucru să fie de la ceea ce mănânci. Magneziul este foarte important pentru corpul uman și nu foarte multe persoane cunosc suficiente detalii despre acesta. Așadar, dacă vrei să descoperi câteva lucruri interesante și importante despre magneziu, citește în continuare acest articol.

Iată 3 lucruri despre magneziu pe care ar trebui să le știi:

 

  • Mâncarea te ajută să eviți deficitul de magneziu

 

Te-ai întrebat vreodată ce cauzează lipsa de magneziu în randul tinerilor sau adulților? Dacă da, în cazul acesta ar fi bine să știi că alimentația este un factor cheie. Un regim alimentar dezechilibrat îți poate influența sănătatea fără să-ți dai seama. De exemplu, un regim pentru slăbit ar putea să conducă la deficit de magneziu. De aceea este recomandat, pentru a evita acest lucru, să consumi multe legume verzi, cereale integrale și fructe uscate. Dacă îți dorești să iei suplimente de magneziu, Magnerot îți recomandă orotatul de magneziu, acesta fiind combinația unică de magneziu și acid orotic. 

O cantitate mică de magneziu elementar este suficientă pentru a fi eficace, atunci când este distribuită în organism sub forma orotatului de magneziu.

 

  • Fără magneziu nu ai energie

 

Fără magneziu, corpul nu poate produce energie, nu poate contracta și relaxa mușchii și nu poate produce mulți hormoni vitali. Magneziul și somnul sunt strâns interconectate - dacă nivelul de magneziu este prea mic, pot apărea tulburări de somn. Așa că dacă te-ai întrebat vreodată care sunt cauzele coșmarurilor tale, lipsa de magneziu poate fi un răspuns valid. Totuși, există o mulțime de motive pentru care ai putea avea tulburări de somn, de aceea, trebuie să încerci să găsești motivul, eliminând cât mai multe variante.

 

  • Deficitul de magneziu poate duce la apariția aritmiei cardiace

 

Printre cele mai grave simptome ale deficitului de magneziu se numără aritmia cardiacă sau bătăile neregulate ale inimii. Simptomele aritmiei sunt ușoare în majoritatea cazurilor. Adesea, nu are deloc simptome. Cu toate acestea, la unii oameni, poate provoca palpitații cardiace, care sunt percepute ca niște pauze între bătăile inimii. Alte simptome posibile ale aritmiei includ amețeli, dificultăți de respirație, dureri în piept sau leșin. În cele mai severe cazuri, aritmia poate crește riscul de accident vascular cerebral sau insuficiență cardiacă.

Există foarte multe motive pentru care ai putea avea deficit de magneziu. Cele mai predispuse persoane sunt femeile gravide și copiii. Dacă te simți apatic, nu ai poftă de mâncare, ai crampe musculare și ai o stare continuă de oboseală, atunci este posibil să ai deficit de magneziu. Încearcă să ai o alimentație cât mai sănătoasă și bogată în magneziu, iar dacă acest lucru nu este suficient, atunci poți încerca niște suplimente care să te ajute. Poți achiziționa produsele de care ai nevoie chiar online, fără să fie nevoie să te deplasezi până într-un magazin. Cu un singur click totul vine direct la tine acasă!

Surse foto: Pexels.com

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe