5 trucuri care te pot tine la distanta de carii

miercuri, 24 martie 2021

 

Cariile sunt atat inestetice, cat si dureroase, mai ales daca se afla intr-un stadiu destul de avansat. Aceasta problema dentara poate duce la complicatii, care se pot finaliza prin extractii. Acestea nu sunt deloc placute si presupun foarte multe cheltuieli pentru inlocuirea dintelui pierdut. Astfel, cel mai bine este sa te feresti cat mai mult de carii. 

Este esential sa ai o igiena orala cat mai precisa si bine organizata, pentru a te putea feri cat mai mult de problemele care pot aparea in cavitatea bucala. Nu este suficient sa te speli o singura data pe dinti pe zi, ci trebuie sa faci mult mai multe lucruri, care sa pastreze sanatatea dintilor. 

Trucuri care te pot ajuta sa te feresti de carii

  • Spala-te de mai multe ori pe zi pe dinti

Daca ai ocazia si disponibilitatea sa te speli dupa fiecare masa pe dinti, atunci trebuie sa stii ca in acest fel te afli la mare distanta de carii. In cazul in care programul tau zilnic este foarte incarcat, atunci trebuie neaparat sa te speli dimineata, imediat dupa trezire, si seara, inainte de culcare. 

Astfel, vei evita pe cat posibil aparitia problemelor dentare. Igiena orala trebuie sa fie una cat mai riguroasa, in care sa nu existe abateri, pentru ca dantura sa se afle mereu in stare perfecta.

  • Foloseste doar produse de calitate

dantura

Daca doresti sa iti pastrezi dantura sanatoasa pentru cat mai mult timp, este necesar sa folosesti doar produse de calitate, care sa aiba cat mai multa grija de aceasta. Astfel, da click aici si comanda de la prova.ro tot ceea ce crezi ca te-ar putea ajuta. Este recomandat sa citesti recenziile si sa vezi daca ceilalti clienti au fost multumiti. Doar in felul acesta, poti cumpara produse premium, care sa nu te dezamageasca. 

  • Utilizeaza ata dentara

Foarte putine persoane folosesc ata dentara, fiindca multi oameni sunt de parere ca aceasta este incomoda si greu de utilizat. Aceasta functioneaza precum o scobitoare, insa una mult mai performanta, care poate patrunde chiar si in cele mai ascunse ori profunde spatii dintre dinti. Acest produs reuseste sa scoata resturile de mancare ramase intre dinti, lucru care conduce la prevenirea aparitiei cariilor. 

  • Foloseste un dus bucal

Trebuie sa stii ca depunerile de tartru pot conduce, de asemenea, la apariția unor carii, care uneori pot fi destul de profunde. Acest invelis care se depune pe suprafata dintilor poate dauna atat de mult danturii, incat in unele cazuri poate provoca extractii. De aceea, daca doresti sa te feresti cat mai mult de acest tip de depunere, este necesar sa folosesti un dus bucal.

Acest irigator bucal functioneaza pe baza de jet de apa, care patrunde intre toti dintii si sub gingii, astfel incat cavitatea bucala sa poata fi curata in profunzime si in mod profesional. Acest aparat trebuie utilizat zilnic, pentru rezultate optime.

In cele din urma, ai cat mai multa grija de dinti, pentru ca intotdeauna este mult mai usor sa previi sau sa intretii, decat sa repari. 

Sursa foto: Pixabay.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe