Vâlceanul Călin Nistor se pensionează la 50 de ani. Cererea va fi discutată de CSM în 8 decembrie

duminică, 6 decembrie 2020

 

Fostul șef al DNA Călin Nistor a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să îi aprobe cererea de pensionare după ce a împlinit 25 de ani de activitate, perioada minimă de muncă pentru un magistrat, la finalul căreia acesta se poate pensiona. CSM va discuta cererea lui Nistor în ședința din 8 decembrie.

Călin Nistor a fost unul dintre adjuncții fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, și a preluat conducerea interimară a instituției la scurt timp după ce aceasta a fost revocată din funcție de președintele Klaus Iohannis, la cererea fostului ministru al Justiției Tudorel Toader.

În august 2018, Călin Nistor a salutat înființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, înființată de fostul ministru Toader pentru a ancheta procurorii și judecătorii, spunând că ”este un lucru bun”, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune B1TV. El a contrazis astfel atât poziția fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, cât și a altor sute de magistrați care au protestat public față de această inițiativă. „Instituţia a avut o altă opinie, eu personal cred că înfiinţarea secţiei de investigare a infracţiunilor în justiţie este un lucru bun. De altfel, e dreptul legiuitorului să aprecieze. Nici nu aş putea spune altfel în condiţiile în care CCR în motivarea deciziei prin care a respins mai multe excepţii de neconstituţionale anterior promulgării legii şi spune că reprezintă o garanţie de independeţă”, a declarat adjunctul DNA în emisiunea B1TV.

De altfel, Călin Nistor a și încercat să devină procuror al Secției Speciale, însă a fost respins în urma examenului. Călin Nistor s-a înscris, de asemenea, și la concursul pentru funcția de procuror șef al DNA, însă a pierdut în favoarea actualului șef Crin Bologa.

Călin Nistor a absolvit Liceul Industrial din Râmnicu Vâlcea și a urmat cursurile Facultății de Agronomie din Craiova. Ulterior, Nistor a absolvit Facultatea de Drept din aceeași localitate și și-a început cariera de procuror în 1995 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgășani.

În perioada 1996-2000 a fost avocat în Baroul Vâlcea, iar în perioada 2000-2003 a activat din nou în cadrul PJ Drăgășani, pentru ca ulterior să fie procuror la PJ Râmnicu Vâlcea.

Nistor a intrat în DNA - structura centrală la 36 de ani și a activat în această instituție până la înaintarea cererii de pensionare. A fost șeful serviciului teritorial Pitești, a fost adjunctul DNA, dar și șeful interimar al instituției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe