Tu știi cum să îți protejezi copiii în starea de alertă? Iată 5 soluții eficiente pe care vâlcenii le vor putea pune în practică vara aceasta!

joi, 28 mai 2020

 

Perioada de izolare se încheie, iar măsurile de protecție socială se relaxează. Acum poți ieși din casă, respectând câteva reguli, ceea ce pentru cei mici este o bucurie. Aceștia abia așteaptă să alerge în parc, să meargă cu bicicleta, trotineta sau cu rolele, să își revadă prietenii și să își continue viața așa cum o știau. 

Cu toate acestea, teama nu a dispărut, încă simți pericolul și nu știi foarte bine cum să îi protejezi pe micuți fără să le îngrădești libertatea de mișcare. Atunci când erați acasă, ai încercat din răsputeri să le oferi timp, atenție, tot felul de jucării interactive și, astfel, aveai control absolut. Acum, când este permis să îi scoți afară, te simți vulnerabil și încă nepregătit pentru ceea ce se poate întâmpla.

Dacă, pentru adulți, lucrurile sunt mai simple și pot respecta cu mai multă ușurință regulile de igienă și de distanțare socială, pentru copii este foarte dificil să înțeleagă pericolul și să își schimbe modul de a interacționa. Există totuși câteva soluții pe care le poți pune în aplicare pentru a trece cu bine și de această etapă.

 

Iată câteva soluții practice pentru a-ți proteja copilul!

 

  1.       Stabilește regulile înainte de a ieși din casă – entuziasmul este mare și, de multe ori, din dorința de a ieși mai repede din casă, uiți lucrurile importante. Chiar dacă ai avut multe discuții cu cel mic despre cum trebuie să se poarte afară, nu pierde din vedere ca, înainte de a pleca, să-i reamintești cu blândețe importanța respectării regulilor și să primești promisiunea că vor fi respectate.
  2.       Ia cu tine un kit de rezervă – câteva măști de rezervă, mănuși de unică folosință, o sticlă cu apă, șervețele antibacteriene, dar și o sticluță cu dezinfectant trebuie să fie la îndemâna, pentru orice eventualitate. Este foarte important să le ai mereu cu tine și să nu le lași în mașină pe caniculă. Nu uita nici de soluția anti-țânțari, pentru că vor apărea în curând, nici de crema dezinfectantă, în caz că cel mic își face un semn de bună purtare, pe care va fi nevoie să îl cureți imediat.
  3.   Evită locurile aglomerate – chiar dacă parcurile s-au deschis și aici obișnuiai să ieși în weekend cu cei mici, adesea acestea se aglomerează, mai ales acum, când toți oamenii își doresc să facă mișcare în natură. Poți încerca, totuși, să găsești o variantă alternativă, cum ar fi o pădure din apropiere, unde să ieșiți cu bicicletele sau o plimbare cu barca pe un lac. Până la urmă, după atâtea luni de izolare, puteți sărbători cu o experiență inedită.
  4.       Joacă-te cu copilul tău – dacă, de obicei, atunci când mergeați afară, cel mic se juca cu alți copii, acum poți opta pentru alte activități, pe care să le faceți împreună. Strecoară o bucată de cretă în geantă și fă-i o surpriză, desenându-i pe asfalt clasicul șotron, la care erai campion în tinerețe. Surprinde-l și mai mult și jucați-l împreună.
  5.   Ai încredere în copilul tău – teama este cel mai mare dușman pe care îl are omul. Chiar dacă sunt mici, copiii înțeleg mult mai mult decât cred adulții că pot percepe.  În plus, sentimentul de panică se transmite instant către ei și, cu siguranță, nu îți dorești să trăiască cu frica permanentă că ceva rău li se poate întâmpla. Cu blândețe, îi poți da răspunsurile de care are nevoie, pentru a-și explica situația actuală și, cu entuziasm, vă puteți bucura de faptul că sunteți sănătoși și împreună.

 

În concluzie, viața, așa cum o știai, s-a schimbat, însă nevoile tale și ale familiei au rămas aceleași. Când vor fi mari, copiii tăi poate nu își vor aminti de pandemia din 2020, dar, cu siguranță, nu vor uita lunile petrecute alături de tine, iar tu ai acum șansa să le oferi experiențe memorabile. 

 

Sursa foto: freepik.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe