|luni, iunie 21, 2021
  • Follow Us!

Sparle si soparle, 11.05.2020 

soparla-cu-volanas
  • Achiziții dubioase la Prefectura Vâlcea derulate de prefectul liberal cu studii la fel de „dubioase” ale lui Tiberiu Costea, care merită toată atenția procurorilor DNA??? Astfel, în data de 27 aprilie 2020, prefectul Costea a realizat o achiziție directă online cu firma SC COSVAL TRANS SRL în valoare de 224 milioane de lei vechi pentru servicii curățenie în spațiile în care își desfășoară activitatea Instituția Prefectului, în data de 14 aprilie 2020, tot prin achiziție directă online, a contractat servicii pază de la firma SC DELGUARD SRL în valoare de 245 milioane de lei vechi, ca să nu mai punem la socoteală contractul de furnizare energie electrică de aproape 250 milioane de lei vechi semnat cu SC Tinmar Energy SA, achiziție derulată prin… Bursa Română de Mărfuri.

 

  • Dezvoltatorul imobiliar Vasile Neacșu se pregătește să construiască un nou imobil în Râmnicu Vâlcea, de această dată chiar pe terenul viran de pe strada General Praporgescu, dintre sediul BRD Vâlcea și fosta Universitate Spiru Haret. Deja, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a anunțat desfășurarea procedurii de informare și consultare a publicului privind documentația de urbanism „PUZ – Construire imobile 6 etaje și alipire terenuri”, str. G-ral Praporgescu nr. 20B, inițiator Vasile Neacșu și proiectant SC Arhinetplus SRL. La începutul acestui an, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a aprobat documentaţia de urbanism „Plan Urbanistic de Detaliu – Imobil de birouri şi spaţii multifuncţionale şi împrejmuire, strada Ştirbei Vodă nr. 11C, 13” (lângă Parcul Zăvoi), beneficiar Vasile Neacşu.

 

  • Curtea de Conturi a constatat la Primăria comunei Făurești neconcordanțe între evidența contabilă și cea fiscală respectiv, valoarea creanțelor bugetului local provenite din impozite și taxe înregistrate în contabilitate era mai mare decât valoarea din lista de rămășiță la 31.12.2018, cu suma de 600 milioane de lei vechi. Primăria nu a respectat prevederile codului fiscal cu privire la modul de calcul și încasare a taxei pentru eliberarea certificatului de urbanism, a calculat și încasat această taxă fără a diminua suma cu 50% pentru tranșa ce depașește 1000 mp. Nu în toate cazurile au fost luate măsuri de urmărire și executare silită, pentru debitele neachitate la termen de persoanele fizice și persoanele juridice care înregistrează restanțe la plata impozitelor și taxelor către bugetul local la 31 decembrie 2018.

Leave a Response