Andra Bica,  un inspector scolar general foarte bun, pe care banii familiei au ajutat-o să fie departe de jocurile de interese

duminică, 12 ianuarie 2020

 

Ministrul Educației, Monica Anisie, a comentat situația actuală în care numeroase funcții de conducere din învățământ sunt ocupate prin detașare sau prin delegare.

„Această situație de provizorat nu este bună pentru că lasă loc politicului să se implice în educație. În 2016 au fost organizate concursuri pentru șefi de inspectorate și directori de școli și vom relua aceste evaluări. (...) Vor fi puse în dezbatere metodologiile de concurs pentru că au expirat și mandatele celor care le-au obținut acum patru ani. Vom relua concursurile pentru că astfel oferim stabilitate și profesionalizăm managementul la nivelul inspectoratelor și al școlilor”, a anunțat Monica Anisie.

Evident, avem aici o declarație ipocrită, fiindcă în mod sigur concursurile pe care le va organiza PNL vor fi și ele la fel de politizate – scrie publicatia criterii.ro

Ceea ce ne interesează este ce se va întâmpla la Vâlcea. Într-un articol din decembrie, ziarul Adevărul comenta destul de negativ situația doamnei inspector general Andra Bica, sugerând că postul a fost ocupat datorită banilor soțului și menținut cu ajutorul televiziunii VTV.

”Venită de pe poziţia de director al Casei Corpului Didactic, post ocupat tot la o vârstă fragedă, Andra Bica ar fi avut uşile deschise, după cum susţin anumite voci, şi datorită banilor soţului său, un potent om de afaceri. A acces la vârful inspectoratului şcolar după circa opt ani în care instituţia a fost condusă de persoane numite pe criteriul politic prin „detaşare în interesul învăţământului“, scrie Adevărul.

Nu am aceeași viziune, în sensul strict că doamna Bică este un inspector general nu bun, ci foarte bun, liniștind apele în învățământul vâlcean. Banii familiei au ajutat-o să fie departe de jocurile de interese.

bica

Pe de altă parte, rămâne de văzut dacă VTV îi va favoriza pe liberalii lui Buican și dacă, așa cum scrie același ziar citat mai sus, doamna inspector general va dori o carieră parlamentară la PNL – mai noteaza criterii.ro

În ceea ce mă privește, mă îndoiesc de valabilitatea acestui scenariu, măcar pentru faptul că familia Bică a fost aproape de primarul Mircia Gutău (PER) și președintele CJ Costi Rădulescu (PSD), cei doi fiind extrem de performanți.

De urmărit dacă scopul va scuza mijloacele.

Ar fi urât.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe