In timp ce pesedistii valceni dorm in papuci, liberalii şi useriştii sparg netul si devin eroi de... Facebook

duminică, 6 octombrie 2019
 

 

Ludovic Orban a spus că românii îşi doresc ca PSD să plece de la guvernare. Serios ?

Serios, chiar aşa se pare, asta îşi doresc românii.

Să privim ce se întâmplă în judeţul Vâlcea. Niciun profesor, niciun medic, niciun funcţionar public, niciun actor, pompier, constructor, patron din turism, nimeni nu face pe reţelele de socializare declaraţii politice. O tăcere mormântală se aşterne peste aceste categorii profesionale ajutate enorm de PSD.

Să mergem un pic mai departe. Niciun lider sindical, niciun director de unitate sanitară sau de învăţământ nu face nicio declaraţie politică. O tăcere mormântală se aşterne şi peste ei.

Primarii ? În afară de Catalin Avan şi Aurora Măgura, care nici măcar nu sunt cu acte la PSD, nimeni nu zice, politic, nici măcar miau sau ham – ham. O tăcere mormântală etc.

Ah, dar ce le mai place tuturor şefilor de instituţii să se fotografieze cu şefii cei mari, în special cu preşedintele Constantin Rădulescu ! E plin Facebook de asemenea poze. Doar poze, nicio declaraţie în favoarea partidului care te susţine în funcţie şi care ţi-a mărit şi ţie leafa cum nici nu visai. O tăcere mormântală...

În vremea asta, frăţioare, liberalii şi useriştii sparg netul, devin eroi de Facebook. Un Mircea Nadolu, un Victor Popescu, un Andrei Gheorghiu sau un Paulin Andrei scapără pe online şi îşi apără partidul.

Ei scapără, peste poporul pesedist se aşterne tăcerea mormântală.

Iar dacă înmormântare vrei, înmormântare vei avea.

Vreo câţiva ziarişti, puţini, încearcă să ţină malul să nu se prăbuşească peste directorii de licee, de spitale, peste primari, peste funcţionarii publici permanent înjuraţi de Caramitru, peste toţi cei ajutaţi de PSD. O fac din conştiinţă dar, sincer vorbind, ar trebui să lase malul să se prăvălească fiindcă nu pe ei îi îngroapă.

O sfială propagandistică de fată mare domneşte în sufletul pesediştilor, în vreme ce o obrăznicie fără margini i-a cuprins pe adversarii lor. Miorlăială contra tupeu.

Dar cel mai mult mă enervează cei care se tot trag în poze cu şefii cei mari dar nu îşi asumă vorbe în scris fiindcă au auzit ei că scripta manent. Iar ei nu fac politică. Zău, mă ? Nu vreau să dau eu acum nişte poze şi nişte tăceri fiindcă îmi e ruşine de ruşinea lor.

Greşeşte şi Constantin Rădulescu că se trage în poze cu muţii, mai bine s-ar poza doar cu Neaţă, Oteşanu și Mărgărită sau cu copiii. Pe de altă parte, îl înţeleg fiindcă alţii în partid nu are. Fericit Buican cu guralivii şi istericii lui.

Îi cade guvernul și pe poporul pesedist din Vâlcea îl doare la bască.

Mă opresc aici ca să nu îmi scape, deocamdată, vreo invectivă.

Gheorghe Smeoreanu (criterii.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe