Deputatul PSD Vasile Cocoş spune că voucherele de vacanţă vor fi acordate și în următorii 6 ani

duminică, 20 octombrie 2019

 

Zilele trecute, deputatul PSD Vasile Cocoş a spus că voucherele de vacanţă vor fi acordate în următorii 6 ani şi vor apărea şi voucherele pentru extrasezon. „O să apară vouchere pentru extrasezon, cu o valoare mai mare, banii vor fi acordați exclusiv în format electronic și, pe deasupra, vor apărea și pedepse cu închisoarea pentru folosirea sumelor pentru a obține profituri ilegale. Măsurile sunt incluse într-un proiect de act normativ lansat în dezbatere publică. Este vorba de un proiect de OUG inițiat de Ministerul Turismului, care, pentru a se aplica, trebuie doar adoptat și publicat în Monitorul Oficial”, spune deputatul Vasile Cocoş.

Astfel, Voucherele de vacanță de 1.450 de lei vor fi acordate până în anul 2025, nu doar până în anul 2020, așa cum se prevede acum. În plus, o să apară și voucherele de 2.080 de lei, care să poată fi folosite numai în extrasezon (adică în perioadele aprilie – mai și octombrie – noiembrie). Fiecare salariat va putea opta pentru una dintre cele două variante. Astfel, opțiunea pentru voucherele de vacanță valabile tot anul sau pentru cele valabile numai în extrasezon se va face până la data de 1 noiembrie, pentru anul următor. Opțiunea inițială nu va putea fi schimbată ulterior, până la următoarea dată de 1 noiembrie.

Voucherele, folosite numai electronic, adică pe card de plăți. Voucherele de vacanță, care vor putea fi folosite numai la achiziționarea pachetelor de servicii turistice în interiorul țării, vor putea fi folosite exclusiv în format electronic, astfel că formatul tipărit al acestora va dispărea. În momentul de față, voucherele de vacanță pot fi emise atât în format tipărit, cât și în format electronic. Practic, în sistemul electronic, banii de voucher sunt folosiți cu un card de plăți.

Biroul de Presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe