Un șofer a fost prins de polițiștii rutieri din Sibiu în timp ce transporta nu mai puțin de 12 pasageri într-un autoturism Dacia Duster.

Polițiștii au tras pe dreapta autoturismul Duster care tracta o remorcă, pe DN 7, între Sibiu și Vâlcea.

“Polițiștii rutieri aflați de serviciu în trafic, pe DN 7, desfășurând o acțiune privind legalitatea transportului de persoane, au oprit pentru control un ansamblu de vehicule (format dintr-un autoturism ce tracta o remorcă), iar în urma verificărilor efectuate, au constatat că șoferul transporta 12 pasageri

Consecințele unei asemenea atitudini pot fi extrem de grave, în contextul lipsei de siguranță la care s-au expus pasagerii și în raport cu particularitățile de drum existente pe DN7, drum național cu valori de trafic ridicate și cu succesiuni de curbe periculoase.

Conform legislației rutiere în vigoare, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 870 de lei pentru transportarea mai multor persoane decât numărul de locuri stabilit în certificatul de înmatriculare al vehiculului.

Totodată, polițiștii nu le-au permis continuarea deplasării, intenția lor era să ajungă în județul Vâlcea, până la identificarea unei alte variante de transport”, se arată într-o postare pe Facebook a Poliției Române.