|luni, septembrie 20, 2021
  • Follow Us!

Stefan Prala, director general ABA Olt: Poluarea de pe pârâul Sâmnic, din zona comunei Budești, județul Vâlcea- nu se confirmă 

IMG-20190903-WA0025
                                 INFORMARE DE  PRESĂ

 

În după-amiaza zilei de 3 septembrie 2019, în jurul orei 17:25, a fost anunțată de către un cetățean  la 112, mortalitate piscicolă pe pârâul Sâmnic, în zona comunei Budeşti,  județul Vâlcea.

La faţa locului s-au deplasat reprezentanți ai Gărzii de Mediu, ISU şi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Vâlcea. La o primă evaluare s-a constatat mortalitatea piscicolă (aproximativ 2 kg puieți), în aval de punctul de lucru DC 29, unde este în desfășurare execuţia unui pod din beton peste pârâu.

Reprezentantul Sistemului de Gospodărire a Apelor a prelevat probe de apă pentru efectuarea  analizelor  fizico-chimice, în laboratoarele de Calitate a Apei ale A.B.A. Olt.

Pană la efectuarea și interpretarea analizelor, directorul  Administrației Bazinale de Apa Olt (ABA), Ștefan Prală, a trimis din nou, în teren o echipă formată din reprezentanți ai Inspecției Bazinale de Apă Olt (IBA) și ai Inspecției Teritoriale de Apă ( ITA), din cadrul  Sistemului de Gospodărire a Apelor Vâlcea, pentru monitorizarea situației create în urma mortalității piscicole.

 

Având în vedere valorile indicatorilor de calitatea a apei ce au fost determinate ca urmare a prelevării probei de apă din punctul amonte pod peste pârâu Sâmnic în localitatea Budești, județul Vâlcea, la data de 03.09.2019,  vă comunicăm că apa de suprafață se încadrează în clasa a II-a de calitate a apei, conform Ordinului 161/2006 pentru aprobarea Normativului privind clasificarea calității apelor de suprafață în vederea stabilirii stării ecologice a corpurilor de apă, exceptând indicatorul “materii în suspensie și pierderilor la calcinare” ce nu este normat în respectivul ordin.

 

Compartimentul de Comunicare, Relaţii Publice, Relaţii cu Presa

Mihaela COCA,  e-mail: : mihaela.coca@dao.rowater.ro

Leave a Response