Cinci trucuri de efect pentru picturile în acuarelă

miercuri, 28 august 2019

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/painting-artist-artist-painting-1081808/

Picturile în acuarelă sunt deosebite, dar ceva mai dificil de realizat, pentru că este foarte uşor sa greşeşti ceva şi destul de complicat să repari ce-ai stricat. Dar, dacă vei ţine cont de câteva trucuri simple, vei putea realiza şi tu cele mai reuşite picturi folosind acuarele de la ProfiArt. Operele tale vor fi de efect şi vor fi apreciate chiar dacă eşti începător şi nu ai prea multă experienţă.

1.Aplică mai întâi culorile deschise

De cele mai multe ori, pictura se realizează aplicând mai întâi culorile închise şi apoi, deasupra, pe cele mai deschise. Asta vei învăţa la orice curs de pictură. Însă atunci când foloseşti acuarele, tehnica trebuie să fie diferită. Astfel, trebuie să aplici mai întâi culorile deschise şi abia la urmă pe cele închise. Trebuie să procedezi astfel pentru că suportul pe care pictezi - în acest caz hârtia - este de culoare albă, iar dacă recurgi la metoda clasică de pictură, atunci culorile deschise nu se vor mai observa dacă le aplici peste cele închise.

painting-911804_960_720

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/painting-pencils-pens-watercolour-911804/

2. Nu adăuga prea multă apă

O greşeală frecventă pe care o fac începătorii este să adauge prea multă apă în pictura cu acuarelă. Problema apare şi din cauză că pensulele nu sunt uscate bine după ce sunt spălate şi atunci ne trezim cu apă în plus peste culorile pictate. Din cauza asta, culorile se vor întinde prea mult, conturul desenelor se va strica, iar hârtia se va păta. De aceea, este esenţial să ştergi foarte bine pensula, cu ajutorul unui prosop de hârtie sau pe o bucată de pânză.

3. Alege cu atenţie hârtia potrivită

În magazine vei găsi multe tipuri de hârtie pentru acuarele, însă nu toate au calitatea potrivită. Spre exemplu, o hârtie care are o nuanţă mai închisă de alb va afecta modul în care se vor vedea culorile. În plus, ar trebui să alegi o hârtie mai groasă, mai ales dacă preferi să foloseşti o cantitate mai mare de vopsea. Dacă hârtia e prea subţire, desenul se va strica.

paint-315803_960_720

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/paint-artist-artistic-color-315803/

4. Foloseşte corect pensula

Ca să obţii efecte deosebite în picturile tale şi să-ţi protejezi pensulele, pentru a le putea folosi cât mai mult timp, poţi recurge la un truc foarte simplu: pictează cu marginea pensulei, nu cu vârful ei. Hârtia pe care poţi picta cu acuarele este puţin mai abrazivă şi din această cauză pensulele se vor strica repede, dacă nu sunt protejate şi folosite corect.

5. Pregăteşte mai multă vopsea

Atunci când amesteci culorile pentru a obţine vopseaua dorită, ar fi bine să pregăteşti o cantitate mai mare decât crezi că vei avea nevoie. De foarte multe ori vei observa că vopseaua s-a terminat mult mai repede decât ai estimat, iar desenul nu este gata. În timp ce tu încerci să faci din nou amestecul potrivit de culori (care e foarte probabil să nu-ţi mai iasă exact la fel), culorile puse pe hârtie vor începe să se usuce, iar cele din tub se pot usca la rândul lor, dacă le desfaci de prea multe ori. De aceea, e bine să te asiguri de la bun început că ai suficientă vopsea pregătită pentru a putea termina un desen.

 

Folosind aceste trucuri simple, vei vedea că picturile tale în acuarelă sunt mai reuşite, rezistă mai mult, la fel şi pensulele. În plus, vei putea obţine efecte artistice inedite, pe care nu le pot realiza cei care nu ştiu care sunt detaliile de care trebuie să ţină cont atunci când folosesc acuarele.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe