Deputat PSD Ovidiu Popa: „Guvernul a alocat sumele restante pentru restituirea fostelor taxe auto”

miercuri, 21 august 2019

 

Recent, Guvernul a decis să aloce 135 de milioane de lei pentru finalizarea restituirii fostelor taxe auto, adică pentru plata dobânzilor neplătite până acum, spune deputatul PSD, Ovidiu Popa. „Astfel, cei care au făcut cereri de restituire a acestor taxe sunt îndreptățiti și la plata dobânzilor, dacă banii le-au fost returnați de stat cu întârziere, însă mulți nu le-au primit până acum. Potrivit procedurilor care reglementează restituirea taxelor auto, proprietarii au dreptul și la dobânzi de întârziere pentru sumele respective, care se aplică de la momentul perceperii taxelor și până la momentul restituirii lor”, spune Ovdiu Popa

Dobânzile pot fi virate doar după restituirea integrală a sumelor principale, ceea ce înseamnă că la ele vor avea acces doar persoanele care au făcut cereri de restituire pentru taxele auto și cărora le-au fost, deja, rambursate sumele respective. Vă reamintim că pentru plata dobânzilor nu a fost necesară depunerea unei cereri specifice către Fisc, ci ele se calculează și se restituie din oficiu în conturile bancare unde contribuabilii au ales să le fie virate și taxele auto.

În orice caz, vestea bună pentru contribuabili este că, din dobânzile acordate, nu se vor scădea datoriile acestora la stat, existând o derogare în acest sens. Mai exact, la fel cum s-a întâmplat și cu restituirea taxelor, contribuabilii vor primi integral dobânzile, indiferent de datoriile pe care le au la buget. În mod normal, acest lucru nu s-ar fi întâmplat, întrucât regula este că ceea ce trebuie restituit contribuabililor se scade din ce datorează aceștia. În cazul de față, însă, discutăm de o exceptare de la această regulă, în condițiile în care se dorește restituirea cât mai rapidă.

Birou de Presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe