Deputat Eugen Neata: Partidul Social Democrat respectă măsurile din programul de guvernare! Turismul, prioritate pentru Guvern!

marți, 9 octombrie 2018

 

Guvernul a aprobat o Ordonanță de Urgenţă privind unele modificări fiscal bugetare prin care se reduce cota TVA la 5% pentru cazarea la hotel, serviciile de catering şi pentru parcurile de distracții. De asemenea, prin același act normativ, primăriile vor putea obține împrumuturi de până la 450 de milioane de lei pentru furnizarea de apă caldă şi căldură în sezonul rece.
Începând cu 1 Noiembrie 2018, cota de TVA de 9% se reduce la de 5%. Aceasta va fi extinsă la domenii precum: cazarea în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcție similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping, serviciile de restaurant şi de catering, cu excepția băuturilor alcoolice, altele decât berea, activitățile sportive, recreative şi distractive. Măsura a fost luată pentru promovarea turismului, reducerea evaziunii fiscale, creșterea consumului intern şi stimularea creșterii economice.
Același act normativ se referă la turismul balnear, fiind eliminată cota redevenței pentru apa geotermală şi minerale naturale utilizate pentru consumul populației.

Deputat PSD de Valcea, Eugen Neata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe